Kringloopcentrum De Cirkel geeft 2.000 euro aan goede doelen

Foto: Joop Ninaber

Kringloopcentrum De Cirkel reikte zondag 30 Augustus weer de jaarlijkse donaties aan Wijchense initiatieven, organisaties en verenigingen uit. En zij waren erg blij met dit extraatje.

Cirkel kringloop is een stichting die goede doelen steunt. Zij bereiken dit door de verkoop van de gratis ingebrachte en geschonken goederen aan de stichting. Verder zal de Stichting Cirkel zoveel mogelijk goederen, die wij zelf niet kunnen gebruiken, aan derden schenken, zodat anderen hier ook mee geholpen kunnen worden.
Zij werken met vrijwilligers,  die aangestuurd worden door een bestuur en de twee initiatief nemers Rieky Herms-Heinen en Gerrie Toonen.
“Zondag 30 augustus konden we weer een paar instanties blij maken met een donatie,” vertelt Gerrie Toonen.
“Vincentius kreeg 500 euro,  de traditionele jaarlijkse vee- en paardenmarkt 500 euro en het Senioren Orkest de Huttenkamp 250 euro. Verder doneren we aan een drietal projecten waar de vrijwilligers zelf voor werken bij ons in de winkel. Gambia  kreeg 250 euro voor o.a. kleding- en transport kosten en Nepal 250 euro voor aanschaf verzorgingsartikelen en kleding- en transportkosten. Voor Roemenië geven we 250 euro. Dit  is een particulier initiatief waar vrijwilligers het direct bij de mensen, die ver beneden de armoede grens leven (met name bejaarden), thuis bezorgen.
Daarnaast ondersteunen wij door het jaar heen diverse kleine projecten zoals het vervoer van goederen voor volleybal vereniging Trivos naar hun jaarlijkse kamp. Ook helpen wij scholen aan materialen voor in de klas, versiering en nostalgische dingen voor projecten en diverse acties die o.a. voetbalverenigingen jaarlijks hebben met de verkoop van oliebollen en speculaaspoppen. Wij ondersteunen de toneelverenigingen met materialen etc.
Kortom Kringloopcentrum Cirkel is er voor u om lekker goedkoop mooie kleding en meubeltjes te kopen maar ook voor leuke nieuwe cadeautjes te kopen die wij krijgen uit faillissementen of beëindiging van winkels. En dat met de opbrengst goede doelen gesteund worden, is een leuke bijkomstigheid.
Fotograaf: Joop Ninaber
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen