Wethouders lezen voor op de dag van de duurzaamheid

Foto: wijchen.nieuws.nl

Vrijdag 9 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Nederland laat op deze dag met duizenden duurzame activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen denken hier graag over mee. Daarom staat KBS De Viersprong stil bij de Dag van de Duurzaamheid. Wethouders Paul Loermans en Geert Gerrits komen voorlezen uit het boek ‘kapsones’ dat voor de gelegenheid speciaal is geschreven door Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. Daarna voeren zij een dialoog met de kinderen over duurzaamheid.

“Twee ouders van kinderen op onze school, die zich enorm inzetten voor duurzaam ondernemen wezen me op de mogelijkheid om mee te doen aan de voorleesactie. Ouderinitiatief juichen wij graag toe, omdat het de betrokkenheid enorm vergroot. Daarnaast vinden we het bij De Viersprong belangrijk dat kinderen nadenken over de toekomst. Dit initiatief past hier prima bij. Vervolgens hebben we naast de wethouders nog 3 ouders bereid gevonden om in de verschillende groepen voor te lezen, mooi toch? Na het voorlezen gaan de kinderen in gesprek over wat duurzaamheid is en waarom dit zo belangrijk is.” aldus Carlina van den Heuvel, directeur van KBS De Viersprong.

Het boek ‘kapsones’ is speciaal voor de dag van de duurzaamheid geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen tijdens de voorleesactie. De schrijvers Laurentien van Oranje en Jan Terlouw lezen die dag het boek voor. Ook ambassadeurs Helga van Leur en DJ Gregor Salto nemen deel aan de voorleesactie.

In het boek leest Fenna in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen