Portugese fado bij Muziekkring Wijchen

Foto: Jan Klupper

Daisy Correia met als speciale gast de Portugees Emanuel Pessanha, de leider van het Fado-ensemble “Quatro Ventos” zullen optreden bij Muziekkring Wijchen. Samen laten ze horen hoe hun roots en de fado, gemengd met Amália Rodrigues, hen in Nederland bindt.

Daisy Correia is op 30 september 1986 in Amsterdam geboren en is tweetalig opgevoed. Haar moeder is Portugese en haar vader Nederlander. Haar Portugese roots krijgen in haar leven een speciale betekenis. Daisy was zeer jong toen ze haar muzikale talenten liet blijken. Op haar 13e jaar stond ze voor het eerst op een podium en vanaf dat moment wist ze dat dat haar leven zou worden. Als zestienjarig meisje stond ze naast grote namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis op het podium. Ook op grote evenementen en festivals. Op haar zestiende jaar werd zij toegelaten tot de tweejarige opleiding van de Academie voor Lichte Muziek (AVLM). Ze kreeg daarnaast privé les van zangpedagoge Setske Mostaert, Trijntje Oosterhuis en Ilse de Lange.

Sinds Daisy met de Portugese fado in aanraking kwam, veroverde dat haar hart. In 2008 besloot ze om geheel voor de fado te gaan. De theatershows met Fernando Lameirinhas “Fado Blue”(2008-2009) en “Saudade do Futuro” (2009-2010) bekrachtigen alleen maar haar beslissing. In 2009 nam ze haar eerste fado album op met de naam “Este meu fado” (Mijn fado). Daarop zingt ze fado zoals zij het voelt. Er staan songs van Fernando Lameirinhas op en er werkten zeer bekende namen aan mee die ook voor het werk van Mariza verantwoordelijk zijn.

Alle concerten vinden plaats op zondagmiddag om 14.00 uur in “De Schakel” Pius XII straat 85 – 6602BE – Wijchen – 300 meter ten westen van het station.
Parkeren op het P-terrein aan de Oude Klapstraat of bij de supermarkt Emté, Herenstraat 17

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen