Nieuwe Cinema Roma voor kerst al open

Foto: Cinema Roma Wijchen

De bouw van de nieuwe servicebioscoop van Cinema Roma verloopt vlotter dan verwacht. Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om nog voor de kerstvakantie de eerste gasten te kunnen verwelkomen. Ook café-restaurant Meneer Smit gaat in december al open.

De gasten mogen het van Cinema Roma bekende serviceconcept verwachten maar nu met nog meer comfort. Meer comfort wordt gerealiseerd door de ruime opzet van de nieuwe bioscoop waardoor er bijvoorbeeld ruimte is voor grotere doeken. Het kleinste doek in de nieuwe bioscoop is maar liefst 2 keer zo groot als het grootste doek in de huidige bioscoop. De vloeroppervlakte van het pand wordt ruim 3 keer zo groot als die van het huidige pand. Hierdoor is er ruimte voor 3 keer zoveel toiletten en 2 keer zoveel ruimte tussen het doek en de voorste rij. Ook hebben alle stoelen meer beenruimte en er is in iedere zaal een rolstoelplaats.

De nieuwe audio standaard zal de Wijchenaren als muziek in de oren klinken. De speakers in alle zalen zijn uitgerust met “ribbon drivers” die ervoor zorgen dat er 90% minder vervorming van het geluid optreedt. Vestigingsmanager Koen Brits is enthousiast over deze technologie: “Niet het volume maar de vervorming van geluid veroorzaakt het gevoel van “pijn” in je oren. Door de speakers met ribbon drivers is dat verleden tijd. Dankzij deze investering in techniek zal het geluid voor een intensere filmbeleving gaan zorgen.” Er is ook al rekening gehouden met extra isolatie, zodat het geluid buiten de zaal niet te horen zal zijn.

Voor wie nog meer luxe wil, zijn er balkonloges in iedere zaal. Gasten hebben vanaf het balkon het beste zicht op het doek en krijgen voor en na de film toegang tot de exclusieve Club Lounge. Er is een uitgebreidere menukaart en een aparte garderobe. Het aantal plaatsen op het balkon is beperkt tot 83 (verdeeld over 3 zalen) dus reserveren is waarschijnlijk raadzaam.

Voor geïnteresseerden organiseert Cinema Roma op zaterdag 24 oktober tussen 13 uur en 15 uur rondleidingen in het nieuwe pand. De rondleidingen duren ca. 20 minuten en zijn geschikt voor alle leeftijden. Aanmelden voor een rondleiding kan door een e-mail te sturen naar [email protected].Cinema Roma

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen