Gelderse Museumdag in Museum Kasteel Wijchen

Na negen succesvolle jaren wordt dit jaar de tiende editie van de Gelderse Museumdag georganiseerd. Op 24 oktober 2015 is men weer van harte welkom in de musea van Gelderland om samen met je ouders, grootouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen al het moois van deze provincie te ontdekken! Zo ook in Museum Kasteel Wijchen.

Het thema van de Gelderse Museumdag 2015 sluit aan bij de Maand van de Geschiedenis: tussen Droom & Daad. Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld gemaakt hebben zoals ze nu is? Wat zit er tussen dromen en doen? Maar ook, hoe kunnen (boze) dromen tot afschuwelijke daden leiden?

Museum Kasteel Wijchen organiseert op 24 oktober een activiteit waarbij je je droom waar kunt maken. Een droomfiguur zal beginnen met het vertellen van een verhaal. Hierna kun je je droom gaan schilderen of tekenen. Je ouders kunnen hun droom opschrijven en daarna kunnen jullie elkaars werk bewonderen.

De activiteit vindt plaats op volgende tijden:
11.00 uur – 12.00 uur – 13.30 uur – 14.30 uur – 15.30 uur

De museumentree bedraagt deze dag slechts € 1,00 p.p.

Het museum is 24 oktober open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie www.museumwijchen.nl en www.geldersemuseumdag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen