Mantelzorgers liefdevol in het zonnetje gezet!

Op woensdag 4 november werd speciaal voor mantelzorgers een verwendag georganiseerd door Mantelzorgwijzer. Dit gebeurde op het Maaswaal college aan de Oosterweg.
Mantelzorgwijzer is een samenwerkingsverband tussen MEER Welzijn Wijchen en Vraagwijzer van de gemeente Wijchen. Samen met het Maaswaal College werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet om even gezellig onder elkaar te zijn met mede-mantelzorgers en om zelf verwend te worden.

Marcel Caerteling, sectieleider en docent Zorg & Welzijn, verwelkomde de mantelzorgers. “De opkomst is verrassend. Het aantal deelnemers is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en ik zie ook bekende gezichten,” aldus Marcel. “Wij zijn voor de vakantie met dit project gestart. De leerlingen hebben wij verteld wat mantelzorg nu is en wat het inhoud om dag en nacht klaar te staan voor iemand anders. Het thema van de mantelzorgers is dit jaar “Laat je zien”.

Jo van Hal van Vraagwijzer van de gemeente Wijchen laat weten dat de verwendag al voor de 5e keer op rij georganiseerd is. “Zorgen voor anderen is heel belangrijk en maar dat begint bij jezelf. Wat ook heel belangrijk is, dat je je als mantelzorger laat horen, aldus Jo.DSCF7182

Jo legt uit hoe het ontstaan is:” Zo’n 6 jaar geleden heeft het Maaswaal college aan de Oosterweg het project “Petje af” gedaan. De doelstelling was dat jongere mantelzorgers meer in de bekendheid zouden komen. En toen is het idee ontstaan om in een samenwerkingsverband tussen MEER Welzijn Wijchen, Vraagwijzer van de gemeente Wijchen en Maaswaal college de mantelzorg vast in het leerpakket Zorg en Welzijn op te nemen. Vandaar uit is ook de Mantelzorgers Verwendag ontstaan. Het belangrijkste is dat jongeren op jonge leeftijd weten wat het is om voor anderen te zorgen.”DSCF7172

De docenten en de leerlingen hebben er alles aan gedaan om de mantelzorgers een fijne ochtend te bezorgen. De docenten hebben met de leerlingen presentjes gemaakt voor de mantelzorgers. Terwijl de mantelzorgers gezellig met elkaar aan het praten waren werden ze door de leerlingen voorzien van lekkere hapjes en voor die wilde een advocaatje met slagroom. Voor diegene die graag de nagels verzorgd wilde hebben konden gemanicuurd worden.

“De mantelzorgers hebben dit beslist verdient met hun liefdevolle inzet voor een ander! “DSCF7156

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen