Lezing in Bibliotheek Wijchen van Fleur de Weerd over Oekraïne

Foto: Fleur de Weerd

Maandag 4 april komt Fleur de Weerd naar de Bibliotheek Wijchen voor een lezing over haar boek en Oekraïne. De datum is natuurlijk niet zomaar gekozen, maar heeft alles te maken met het referendum op 6 april. Wilt u meer weten over Oekraïne en haar bewoners, kom dan luisteren naar een ervaringsdeskundige. Misschien helpt het bij het maken van uw keuze.

Oekraïne is al jaren onderwerp van gesprek. Maar wat is het nu eigenlijk voor land? Wie zijn de inwoners? Waar houden zij zich mee bezig? Welke dromen en ambities hebben zij? En hoe kijken zij naar de huidige situatie?

Fleur de Weerd is geboren en getogen in Wijchen. Ze woonde tot haar achttiende in Wijchen voordat ze vertrok naar Utrecht om Geschiedenis te studeren. Na haar studie ging ze aan de slag als journalist. Onder andere voor het dagblad Trouw. Via dat werk kwam ze in Oekraïne terecht. En was ze daar als enige Nederlandse verslaggever ten tijde van de Maidan-revolutie. Terug in Nederland heeft ze de verhalen van de ‘gewone’ Oekraïner beschreven in haar boek “Het land dat maar niet wil lukken.” uitgegeven bij Uitgeverij Contact. Maar natuurlijk ook te leen in de bibliotheek.

Om 20.00 uur start de Lezing. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee voor u klaar. De toegang is € 6,50 voor leden en € 7,50 voor niet leden. Kaarten voor deze avond kunnen gereserveerd worden op www.bibliotheek-wijchen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen