CDA Wijchen wil overlast op parkeerplaats Kasteeltuin aanpakken

Foto: wijchen.nieuws.nl

De parkeerplaats in de Kasteeltuin is aangelegd om parkeeroverlast van forensen rondom het station te voorkomen. Er is nu echter een heel ander soort overlast voor in de plaats gekomen. De Kasteeltuin en directe omgeving worden in de avond- en nachtelijke uren bevolkt door jongeren. CDA Wijchen vraagt aandacht voor deze problematiek.

“De jongeren gebruiken de plek achter het kasteel niet alleen om samen te komen, maar ook als vuilstortplaats, een ‘racecircuit’, stichten daar brandjes en zijn luidruchtig. Dit is een zeer ongewenst neveneffect van de parkeergelegenheid in de Kasteeltuin,” licht Björn Derksen namens CDA Wijchen toe.

“Onze fractie wil graag weten in hoeverre het college op de hoogte is van de problematiek met jongeren in de Kasteeltuin en de directe omgeving en of en hoeveel meldingen er sinds de opening van de parkeerplaats zijn binnengekomen bij de gemeente en de politie, vervolgt Derksen. “Maar ook hoe vaak de politie ter plaatse is geweest, of er jongerenwerkers betrokken zijn en of er beveiligingscamera’s rondom de parkeerplaats in de Kasteeltuin hangen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen