Meer deelnemers Beestenbende dan ooit bij start van nieuwe schooljaar

Foto: Archief Gemeente Wijchen

Maar liefst 2600 BeestenBende-leden, verdeeld over alweer 12 BeestenBende-gemeenten, verschijnen aan de start van het nieuwe schooljaar.  Er kwamen er nooit eerder zoveel aanmeldingen tegelijk van 1 scho
ol, liefst 340, als van basisschool De Trinoom in Wijchen.

2016 – 2017 is daarmee nu al een recordjaar, want nog niet eerder in de 12-jarige geschiedenis van ‘het leukste leefbaarheidsproject van Nederland’ telde de Bende zoveel actieve deelnemers. De 400 teams van kinderen en hun ouders, afkomstig van 111 scholen door het hele land, staan te popelen. Kom maar op met dat nieuwe schooljaar!

De BeestenBende staat bol van de aansprekende ‘facts & figures’, zo aan het begin van het nieuwe opruim-seizoen. Zo beginnen drie gemeenten (Zwijndrecht, Leiderdorp en Hengelo) aan hun eerste officiële BeestenBende-jaar, terwijl Cuijk als ‘oudste’ gemeente dit jaar uitgebreid haar 10e BeestenBende-verjaardag gaat vieren. Intussen blijkt Velsen de snelst groeiende BeestenBende-gemeente in de historie en kwamen er nooit eerder zoveel aanmeldingen tegelijk van 1 school, liefst 340, als van basisschool De Trinoom in Wijchen. En minstens zo opvallend: in Oss meldde zelfs de hele Islamitische basisschool Mozaïek zich aan als lid. Geen wonder dat het aantal BeestenBende-leden het afgelopen jaar zo explosief gegroeid is.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.
Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen