Wijchense BeestenBende op bezoek bij de brandweer

Foto: Beestenbende

De brandweer in Wijchen zet op 28 september, 5 en 12 oktober de kazerne-deuren open voor alle BeestenBenders uit de gemeente Wijchen. Die middagen mogen de kinderen hun meest ‘brandende’ vragen stellen en krijgen ze alle ins en outs te zien van het werk als spuitgast. Afgelopen woensdag 28 september kregen de kinderen een exclusief kijkje achter de schermen bij de brandweer in Wijchen.

De brandweerkazerne aan de Bronckhorstlaan drie middagen in vuur en vlam, door de komst van een leger van enthousiaste BeestenBenders in felgeel gekleurde outfits. Woensdag vanaf 15.00 uur konden de kinderen losbranden en alle geheimen proberen te ontdekken achter het heldenwerk van de brandweerlieden. De voertuigen waarmee zij normaal zo snel kunnen uitrukken, stonden nu klaar voor de Beestenbenders.

Op woensdagen 5 oktober en 12 oktober zijn ze weer bij de brandweer met elke woensdag een groep van ongeveer 60 kinderen met hun ouders/begeleiders.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.
Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen