Gesprekstafel over Schuldhulpverlening in de gemeente Wijchen

De gemeenteraad luistert graag naar de ervaringen en ideeën van inwoners en organisaties. Daarom is er de gesprekstafel in het leven geroepen. De gesprekstafel op 6 oktober gaat over het beleidsplan Schuldhulpverlening 2016- 2020. Van inwoners en organisaties horen Wijchense raads- en commissieleden graag wat zij van dit plan vinden. Aandacht gaat onder andere uit naar preventie en het zo vroeg mogelijk signaleren van financiële problemen.

Wie financieel aan de grond zit, heeft vaak ook te maken met andere problemen binnen een huishouden, zoals slechte gezondheid, psychische problemen, laaggeletterdheid, werkeloosheid of sociaal isolement. De drempel is voor veel mensen met schulden te hoog om hulp te zoeken bij het oplossen van de problemen. Dat is jammer, want met wat ondersteuning kan veel leed worden voorkomen.

Het nieuwe beleidsplan Schuldhulpverlening 2016-2020 geeft daarom prioriteit aan preventie en vroegsignalering. In het plan is extra aandacht voor gezinnen met jonge kinderen en jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De gemeente Wijchen wil laagdrempelige toegang tot schuldhulpverlening, bijvoorbeeld één loket voor alle vragen.

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat tijdens de gesprekstafel zoveel mogelijk organisaties en inwoners vertellen wat hun ervaringen zijn en wat zij van dit plan vinden. Wat moet de gemeente bijvoorbeeld doen om de doelgroep te bereiken? Als er dingen zijn die inwoners en organisaties willen veranderen, kan de raad deze ter overweging nemen en het beleidsplan daarop aanpassen.

De gesprekstafel op donderdag 6 oktober vindt plaats in de zaal op de eerste verdieping van het Kasteel in Wijchen en begint om 19.00 uur. Wie aan het gesprek wil deelnemen, kan zich aanmelden via [email protected] of via 024 751 72 03. Dat kan tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur. Toehoorders zijn ook welkom, maar nemen niet deel aan het gesprek. Zij hoeven zich daarom niet vooraf te melden. Het beleidsplan Schuldhulpverlening 2016-2020 is te vinden op www.wijchen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen