“Wildernisavonturen” in de bibliotheek Wijchen

Foto: Vincent Cantrijn

In de bibliotheek van Wijchen is momenteel een tentoonstelling te zien over de reizen van de Wijchense avonturier Vincent Cantrijn. Dit naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen boek “Rugzak; reisverhalen uit de wildernis”. De tentoonstelling is een opmaat voor een lezing die Vincent Cantrijn houdt over zijn avonturen op dinsdagavond 31 januari a.s. Ook in de bibliotheek.

Het boek gaat over verschillende tochten in de wildernis van Alaska, Nepal, Lapland en Ladakh. Te voet of met de kano. Een compilatie van de meest hachelijke, emotionele, avontuurlijke, mooie of gevaarlijke situaties. De titel Rugzak is niet toevallig. Zijn rugzak is tijdens al deze avonturen zijn vaste gezel geweest. En de avonturen zitten diep in zijn geestelijke rugzak. Vandaar. Wat betekent het om met vrienden in de wildernis te zijn zonder contactmogelijkheid met het thuisfront. Wat betekent dat voor zijn vrouw en (klein) kinderen? Wat levert dit op? Verhaal over een beer in de tent in Alaska; verzeild raken in een cycloon met honderden doden in Nepal; emoties op een hoogte van 5.500 meter in Nepal; kapseizen in een waterval in Zweden; onderkoeld raken in de wildernis van de Wrangell Mountains in Alaska. En steeds weer opnieuw vertrekken; met goedkeuring van vrouw en (klein) kinderen.

De lezing op 31 januari begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden via [email protected] wordt door de bibliotheek op prijs gesteld.

Reacties