Korte winterwandeling Bergharen: winterrust in de natuur, of leeft er toch nog wat?

Foto: BW

De natuur is in winterrust. Maar er valt altijd wat te ontdekken. De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 25 januari een korte winterwandeling rond Bergharen.

Bladeren zijn van de bomen, de silhouetten zijn goed zichtbaar en de eerste knoppen zitten alweer aan de takken. De boswachter neemt u mee over het GLK-terrein Bergharen. Dit gebied wordt gekenmerkt door een heuvelachtig zandterrein op een rivierduin en lage komgronden met klei en zandruggen. Deze afwisseling levert verschil in vegetatie en in gebruik op. Het is een bijzonder gebied in het rivierenland. Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan het ontstaan van dit landschap.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Hoekgraaf in Bergharen, tegenover nummer 12. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Jan Taat, tel. 06 – 83 086 024 of Anton van der Velde, tel. 06 – 16 651 048.

Reacties