Wijchenaar Taco Verdonschot op zoek naar een trialbaan in Wijchen

Foto:

Trialsport is een nieuw sport-initiatief in Wijchen van Taco Verdonschot. Nu echter de grote uitdaging, het vinden van een juiste locatie voor een trialbaan.

Taco Verdonschot is 31 jaar oud en sinds 2015 woonachtig in Wijchen. Een ervaren rally-rijder vertelde Taco dat er maar één manier was om echt goed motor te leren rijden; trial. Dat advies heeft hij opgevolgd toen hij Luc Branten leerde kennen. Bij hem heeft Taco begin 2015 een aantal trial clinics gedaan.”Eind 2015 ben ik begonnen met een nieuwe sport, motortrial. Hierbij draait het om het zo soepel mogelijk afleggen van een parcours op een speciale motorfiets, zonder met de voeten de grond te raken. Behendigheid en controle dus. Helaas moet ik om mijn sport te beoefenen steeds een eind rijden, bijvoorbeeld naar de trialbaan in Schijndel. Omdat Wijchen zich profileert als een sportliefhebbende gemeente heb ik contact met de gemeente opgenomen om te kijken naar de mogelijkheden voor een trialbaan in Wijchen,” licht Taco toe. Trial Wijchen

Om zijn zoektocht verder te ondersteunen heeft Taco de website tacoverdo.com/trial opgezet. Op deze website licht hij de trialsport toe en zoekt hij gelijkgestemden. Inmiddels heeft Taco er al meer dan 30 gevonden.

Een trialbaan is niet een doorlopend circuit, zoals bijvoorbeeld een crossbaan of in de wegracerij. Voor trial wordt gebruik gemaakt van diverse korte parcoursen. Deze worden non-stops genoemd. Tijdens een wedstrijd moet een non-stop binnen 90 seconden gereden kunnen worden. Het gaat dus echt om korte, technisch ingewikkelde, stukken. Het is de ultieme combinatie van balans en timing en het draait niet om snelheid maar om controle.
“In een gesprek met wethouder Loermans hebben we gesproken over een terrein ter grootte van ongeveer 1 voetbalveld. Voor een trialterrein is dit een prachtige grootte om een nieuwe baan aan te leggen. Wethouder Loermans heeft toegezegd binnen de gemeente op zoek te gaan naar terreinen die geschikt kunnen zijn voor een trialbaan. Dat is nu dus afwachten.”
Volgens de wethouder valt het echter nog niet mee om een geschikte baan te vinden. Loermans: “We zijn nog aan het zoeken. Er moet een flinke afstand tot woonhuizen zijn en dat maakt het vinden van een goed terrein moeilijk.”

Klokhuis heeft aan de trialsport een uitzending besteed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen