Wijchen heeft een insectenhotel

Zaterdag 29 april werd het begin gemaakt met de opbouw van het insectenhotel, een mooi initiatief van de vrijwilligers van de moestuin van wijkcentrum De Brink dat mede bewerkstelligd kan worden door een Meedoenertje van Meervoormekaar. De onthulling van het insectenhotel bij wijkcentrum De Brink mocht wethouder Geert Gerrits woensdag 10 mei doen. Ook waren er zo’n 75 kinderen van groep 6 van de Trinoom aanwezig.

Nico van der Greft is één van de vrijwilligers, “Een jaar of 4 a 5 geleden hebben we de moestuin ontworpen/opgericht en het onderhoud doen we samen met groep 6 van de Trinoom. We hebben er ook al een kruidentuin erbij en nu zijn we met een insectenhotel erbij weer een stap verder. Omdat we een verbinding willen maken met insect, moestuin en de kruidentuin. We hebben ook een informatiebord geplaatst waarop deze verbinding wordt beschreven.”

Nico is ook de initiatienemer geweest voor de bouw van het insectenhotel. “Ik heb er een keertje eentje gezien tijdens een fietstocht langs de Maas en die was zo mooi en toe heb ik gevraagd “Mag ik zoiets namaken?” en dat was prima. En toen ben ik samen met andere vrijwilligers en mensen van Plureyn aan de slag gegaan. Ik ben een natuurmens en ik vind het gewoon belangrijk dat deze ‘beessies’ in de tuin komen. Wij hebben zo’n 350 solitaire bijen en die moeten toch ergens wonen (deze zijn toch erg belangrijk voor o.a. ons fruit). Maar niet alleen bijen, maar alles wat kruipt en vliegt mag er in komen wonen. Maar er is ook voor gezorgd dat de padden in de tuin kunnen wonen. We hebben een paar oude sten stenen geplaatst waar ze onder kunnen kruipen. Het insectenhotel wordt, net als de moestuin met kruiden en groenten, door de vrijwilligers van wijkcentrum De Brink onderhouden en bewerkt. De kinderen doen van de Trinoom doen alleen de moestuin. Wel kunnen de kinderen heel veel leren van een insectenhotel en zijn ze niet zo bang meer voor insecten.

Nico geeft wethouder Gerrits uitleg 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen