Zomerexpositie Anneke Hermkens in Batenburg

Foto: Anneke Hermkens

Ook deze zomer zijn in de Oude of St-Victorkerk Kruisstraat 7 in Batenburg exposities te zien. Nieuwe kunst in een oud kerkje, dat is de gedachte. In de periode van 21 mei t/m 17 september presenteren zes kunstenaars hun werk op deze bijzondere locatie in het pittoreske stadje aan de Maas. Anneke Hermkens doet de aftrap.

De kunstenaars van deze zomer worden allen op de een of andere manier geïnspireerd door landschap en natuur. Van directe representatie is in hun werk geen sprake: elementen uit de natuur zijn het uitgangspunt van waaruit zij hun beelden scheppen, elk op een heel eigen wijze.

Anneke Hermkens, grafiek, sculpturen en mobiles
Het kunstenaarschap geeft Anneke Hermkens de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven naar de werkelijkheid te kijken. Ze ontwerpt haar wereld al spelenderwijs. Wat haar inspireert is niet eenduidig, het zijn vooral onbewuste herinneringen die de kern vormen van haar werk. De technieken die ze hiervoor gebruikt zijn zeer divers. Uit lijnen van betonijzer ontstaan sculpturen en mobiles, die de ruimte accentueren en tot leven brengen. In haar bronzen beelden is de textuur van de huid belangrijk. In haar grafiek en gemengde techniek op papier en doek is de leidraad het onderzoek naar compositie, kleur en structuur.

De expositie van Anneke is van 21 mei t/m 5 juni op zondagen van 13-17 uur (ook Tweede Pinksterdag). De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen