Mooie kunst tijdens Atelierroute Wijchen 2017(foto’s)

Ook dit jaar was er weer een Atelierroute in de gemeente Wijchen. Vijftig exposanten deden mee aan dit tweedaagse evenement, Zonder anderen te kort te willen doen, zijn er drie uitgelicht. Mirelle Vegers, Rieky Oosterhout en Willen van der Leij.

Tijdens de Atelierroute tonen de deelnemers een grote verscheidenheid aan werk: schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden, glas-in-lood, sieraden, houtkunst, keramiek, design. Creatieve kunstenaars die met hart en ziel bezig zijn met kunst.

Ans Jelissen en Rieky Oosterhout exposeerden aan de Urnenveldweg. De dames schilderen met veel passie, maar vinden het ook vooral gezellig om te schilderen.

Millen van de Leij is houtkunstenaar. “Mijn houtstudies zijn gemaakt van zelf gezaagd Taxushout. Een inheems hardhoutsoort met een prachtige tekening. In spiritueel opzicht staat het hout van de Taxus symbool voor het eeuwige leven.Bewerkt met kettingzaag en slijptol en afgewerkt met fijn schuurpapier zorgt het voor mijn eigen stijl en stempel. Hierdoor probeer ik zoveel mogelijk de eenvoud tussen de relatie mens en natuur te benadrukken. Ik houd van grove lijnen en silhouetten en geef daardoor geen details zodat mijn creaties door iedereen anders geïnterpreteerd worden. Rust, eenvoud, liefde en lijden zijn mijn levensthema’s. De imperfectie in het leven intrigeert me en geef ik weer in het hout.”

Mirelle Vegers is kunstenaar met passie voor paarden en schildert “Paardenportretten met karakter”. Haar bewondering en passie voor paarden heeft ze altijd uitgedrukt in het tekenen en schilderen van paarden. Sinds 2012 schildert ze vanuit haar eigen atelier in Wijchen paarden portretten in opdracht.
Inmiddels heeft ze al honderden paarden schilderijen gemaakt.
Bezoekers bewonderen het werk van Mirelle.

Reacties