Wijkvereniging Wijchen Noord vierde haar 25-jarig bestaan (fotoserie)

Wijkvereniging Wijchen-Noord is in 1992 opgericht door een groep enthousiaste wijkbewoners. Het doel was én is nog steeds een plekje in de wijk te creëren waar je medewijkbewoners kunt ontmoeten om lekker bij te kletsen of een leuke activiteit kunt uitoefenen. Na onderkomens in de Meshallen, Elshof en de Fazant lijkt de wijkvereniging die plek nu in Noorderlicht definitief te hebben gevonden. Afgelopen vrijdag vierden ze het 25-jarig bestaan.

De wijkvereniging beschikt over zo’n 40 vrijwilligers die samen de boel draaiende houden. Zij vormen het bestuur, organiseren activiteiten voor jong en oud en zorgen ervoor dat er in een gezellige sfeer een kopje koffie gedronken kan worden. Tevens dragen zij mede zorg voor het toezicht en beheer van de diverse ruimtes in Noorderlicht. Naast het organiseren van de “eigen” activiteiten is de wijkvereniging ook betrokken bij de naschoolse programmering van Noorderlicht, en de gezamenlijke organisatie van bijvoorbeeld burendag en de jaarlijkse wijkmarkt. 

Weijkpark Wijchen Noord
“Kijkend naar ons ideaalplaatje zien we een gebouw in Cool Nature Park Noord, te midden van natuur, speelgelegenheid , scholen, zorginstellingen en wandelpaden. Om dit gebouw heen ligt een groene wei waarin diverse grazers hun eten bij elkaar scharrelen. Omgeven door kinderen die geregeld een kreet van verrassing, verbazing en opwinding slaken. Geiten laten zich aaien, een pony wordt geborsteld, kippen eten het graan dat een medewerker, een cliënt van Zorginstelling Driestroom, net heeft neergegooid. Op bankjes voor het gebouw zitten ouders, opa’s en oma’s te genieten van hun jonge kinderen,” zo ziet men het centraal gelegen park.
Bij de 25-jarige wijkvereniging werd vrijwilligster van het eerste uur Marieke Verhoeven onderscheiden door burgemeester Verheijen. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen