Wethouder Titus Burgers is blij met de RetailDeal

Wethouder Titus Burgers: Foto: wijchen.nieuws.nl
Wethouder Titus Burgers: Foto: wijchen.nieuws.nl
Foto: wijchen.nieuws.nl

Wethouder Titus Burgers tekende op 3 juli, namens de gemeente Wijchen, samen met minister Henk Kamp van Economische Zaken en 28 andere gemeenten de landelijke ‘RetailDeal’ op het Provinciehuis te Zwolle.

Met de RetailDeal verklaart de gemeente te gaan starten met het versterken van haar winkelgebied. In samenwerking met ondernemers en bewoners ontwikkelt de gemeente een actieplan voor de RetailDeal. Wethouder Titus Burgers licht toe wat dit voor Wijchen gaat betekenen.

Titus Burgers: “Landelijk ontstaat er leegstand door meer online verkoop via internet en de crisis van de afgelopen jaren. Het doel van de Retaildeal is om te kijken hoe we als gemeenten van elkaar kunnen leren en welke mogelijke oplossingen we met elkaar kunnen aandragen.”

De gemeente heeft een convenant afgesproken en dat betekent dat ze met de burgers willen samen werken. Er is al goed overleg met de stakeholders zoals met centrummanager Piet Philipsen, de vastgoedeigenaren in het centrum en de bewoners in het centrum. Alle stakeholders bepalen hoe de gebiedsvisie eruit komt te zien voor de komende jaren. Een onderdeel hiervan was al de pop-up store die de gemeente in november 2016 heeft gehouden.

Lees ook:  https://wijchen.nieuws.nl/geen-categorie/20161111/grote-belangstelling-samen-bouwen-aan-centrum-wijchen

Burgers:  “Het ondertekenen van de RetailDeal gaf mij gelegenheid te tonen waar wij als gemeente Wijchen mee bezig zijn. Ik constateer dat wij het op zich al goed doen in Wijchen. Het is al behoorlijk in lijn met wat we in het convenant  met minister Kamp hebben afgesproken.

We willen als gemeente een andere positie innemen de komende jaren door initiatieven van bewoners en stakeholders meer te ondersteunen, te faciliteren en te stimuleren. Kijk bijvoorbeeld naar ons centrum. Dat is van ons allemaal, het is onze huiskamer. We hebben bovendien een mooie groene lijn die loopt via de kasteeltuin, het laantje, het Wijchens Meer en de  kloostertuin. Bij het opstellen van het actieplan richten we ons op “hoe krijgen we de wandelende bezoekers in ons centrum op een terrasje om iets te nuttigen”. Wij willen een klein compact centrum hebben met zo min mogelijk leegstand. Wij willen   een dorp met “karakter” en een bepaalde “allure”.  Met dat doel voor ogen kunnen we met elkaar veel bereiken.”

De wethouder wijst in dat opzicht op een actieplan voor het centrum. Daarin zullen thema’s  aan de orde komen als  de toekomstige invulling van de locatie van het huidige gemeentekantoor, welke bestemming er gegeven kan worden aan de locatie Sint Josef en het winkelgedrag en de beste routing voor het  winkelend publiek. “Zo’n actieplan past perfect in de Retaildeal die we gesloten hebben”, aldus Burgers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen