Kernachtig Wijchen plaatste bankje

Foto: Robbie Janssen/KernachtigWijchen

De fractie van Kernachtig Wijchen heeft afgelopen zaterdag een bankje geplaatst dat uitzicht heeft op de molen en het station. Bijna de voltallige fractie van Kernachtig Wijchen was aanwezig en stak de armen uit de mouwen om deze klus te klaren.

De fractie heeft het bankje aan de gemeenschap gedoneerd in het kader van Wijchen gezond. Het bankje is robuust gemaakt en geheel in de kleur van Kernachtig Wijchen gespoten.

De Wijchense gemeenteraad heeft in 2016 het burgerinitiatief van de Stichting Wijchen gezond omarmd. De stichting Wijchen Gezond is een samenwerkingsverband van huisartsen, apothekers en de ZZG zorggroep, allen uit Wijchen In dit burgerinitiatief werd de gemeente Wijchen opgeroepen om meer bankjes langs de openbare weg te plaatsen. Veel bankjes zijn in de jaren daarvoor juist door de gemeente verwijderd omdat ze in de loop van de tijd teveel gebruikssporen begonnen te vertonen. Het burgerinitiatief signaleerde een toenemende behoefte aan bankjes onder de bevolking. Met name ouderen gebruiken de bankjes om tijdens een wandeling uit te kunnen rusten en te genieten van de omgeving. Kernachtig Wijchen

In de fractie van Kernachtig Wijchen hield raadslid Joke Joling iedereen voor dat we de daad bij het woord moesten voegen en dat we het goede voorbeeld maar eens moesten geven. De fractieleden én beide wethouders van Kernachtig Wijchen hebben vervolgens het bankje op maat laten maken en de kosten gedeeld. Dit is het tweede gesponsorde bankje in de gemeente Wijchen en deze is stevig en robuust uitgevoerd zodat het de komende jaren als rustpunt dienst kan doen. Geheel in stijl van Kernachtig Wijchen is het bankje uitgevoerd in de kleurstelling Kernachtig Oranje. (zie foto). Naast het bankje zijn extra tegels aangebracht om rolstoel, rollator of kinderwagen neer te zetten.

Afgelopen zaterdag was het zover. Na overleg met de gemeente is er voor gekozen om het bankje te plaatsen tegenover het station, met uitzicht op de molen, de nieuwe parkeergarage en het station. De fractie verwacht dat veel mensen vanaf dit bankje kunnen genieten van deze mooie historische én dynamische plek. Want een ding weten we zeker: “Mi Kernachtig Wijchen zitte goed”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen