Halloweenstrip maken en Kleintje Koffie bij de Bibliotheek Wijchen

Op maandag 28 en woensdag 1 november zijn er weer activiteiten in de Bibliotheek Wijchen, Halloweenstrip maken op je tablet en Kleintje Koffie.

Halloweenstrip maken op je tablet
Maak je eigen Halloweenstrip met deze leuke workshop van Sandy Wijnhoven (www.jouwtekstschrijver.nl) en Marc van Kampen (www.kampvuur.tv). Om aan deze workshop te kunnen deelnemen heb je een tablet nodig, iPad of Android.
Met foto’s en tekst maak jij je eigen supergriezelige Halloweenverhaal. Als je je hebt ingeschreven hoor je welke app je nodig hebt om de strip te maken. Maandag 30 oktober van 14.30 – 17.00 uur in de Bibliotheek Wijchen. Voor kinderen van 8 – 12 jaar. De workshop kost € 8,50 en betaal je tijdens de workshop. Aanmelden via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Kleintje Koffie – Voorlezen met gebaren met Inez van Zeeland
Op woensdag 1 november van 10.00 tot 11.00 uur is er weer een speciale “Kleintje Koffie” in de Bibliotheek Wijchen voor ouders/verzorgers en hun kinderen tot 4 jaar. Deze ochtend staat in het teken van voorlezen met gebaren
Een workshop waarin je meerdere boeken gaat lezen, liedjes gaat zingen en veel gebaren gaat leren en maken. Ongeveer een uur lang spelenderwijs bezig zijn met boeken, liedjes en gebaren, waarin jij en je kind actief mogen meedoen!
Je gebruikt de gebaren als ondersteuning van de gesproken taal, waardoor je je kind een extra en andere manier biedt om met jou te communiceren en om zich te kunnen uiten.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gebaren niet alleen de taal- en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert, maar ook dat gebarende kinderen, als ze ouder zijn, een voorsprong hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Reacties