Open Coffee Wijchen in het teken van ICT arbeidsbemiddeling

Afgelopen woensdag vond de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Wijchen, dankzij de gemeente Wijchen, plaats in het kasteel. Thema was het nieuwste initiatief van het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen; het ICT-Platform voor arbeidsmarktbemiddeling.
Namens de gemeente Wijchen nam wethouder Titus Burgers het woord en onderstreepte het belang van het net- en samenwerken van de lokale ondernemers en maakte een brug naar de kansen die het WerkBedrijf voor ondernemers biedt. Hierna vertelde wethouder Hans Driessen over zijn positieve ervaringen met het WerkBedrijf die hij op heeft gedaan in zijn gemeente Beuningen.
​Omdat ontwikkelingen in de ICT vaak sneller gaan dan het onderwijs kan bijbenen is goede aansluiting en samenwerking tussen ondernemers en onderwijsinstellingen noodzakelijk. Reden voor het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen om het initiatief te nemen samen met ondernemers en opleidingsinstellingen in de regio het ‘ICT-Platform regio Rijk van Nijmegen’ op te richten. Zo vertelde Rabia Yücel,Consulent bedrijfsdienstverlening bij het WerkBedrijf. Doel is arbeidsmarktbemiddeling in de ICT-branche in brede zin. Ook om te voorkomen dat talentvolle mensen onze regio verlaten. Het platform brengt partijen bij elkaar, organiseert trainingen en bijeenkomsten om kennis te delen en stimuleert projecten. Bijvoorbeeld het project ICT-Maatjes waarbij aankomende talenten worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt onder begeleiding van een aantal ondernemers. Ze werken met echte opdrachten, genereren omzet en volgen trainingen. Het platform zet zich ook in voor mensen die zich willen omscholen en bijscholen in de ICT. 
Dat het platform er is voor ICT-bedrijven en bedrijven met een ICT-afdeling en/of vragen rondom ICT werd benadrukt door Aschwin Geerts. Hij is als ondernemer, initiatiefnemer en aanjager geweest van vergelijkbare projecten in Tilburg en Zeeland. In zijn bevlogen betoog vertelde hij over zijn ervaring met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden en inmiddels binnen de ICT-wereld hun plek hebben gevonden. Met deze ervaring stond Geerts ook aan de wieg van het ICT-Platform in onze regio waar nu dialoogsessies worden gehouden om met ondernemers van gedachten te wisselen over ervaringen in deze vorm van arbeidsbemiddeling in de ICT. In de gesprekken na de presentatie zijn mede-organisatoren van Open Coffee Wijchen, Prode Webdesing en Blickfång Communicatie, ook uitgenodigd om aan deze sessies deel te gaan nemen. De Wijchense ondernemers Sander Koopsen en Arjan Moerman namen deze uitdaging vanzelfsprekend aan.
Natuurlijk werd er door de aanwezige ondernemers weer volop gewerkt aan hun netwerk en kijkt de organisatie terug op wederom een geslaagde bijeenkomst. De volgende Open Coffee is op 13 december in ’t Mozaïek. De laatste bijeenkomst van het jaar wordt traditiegetrouw georganiseerd met meerdere Wijchense ondernemersverenigingen en belooft weer zeer bijzonder te worden!
Open Coffee Wijchen wordt georganiseerd door Prode WebdesignBlickfång Communicatie en Combitaal. 

Reacties