Lezingen, boekverkoop en workshop in de Bibliotheek Wijchen

De komende twee weken is er weer van alles te doen in de Bibliotheek Wijchen. Er zijn diverse lezingen, een workshop en een grote boekverkoop.

Lezing Science Fiction “Wetenschappelijk vooruitkijken?”
In deze lezing op dinsdag 7 november in de Bibliotheek Wijchen, wil Jos van der Helm een inkijkje geven in het denken van een science fiction schrijver, de toekomst in een meer algemene zin en wat de aanstormende ontwikkelingen mogelijk voor ons gaan betekenen.
Kunnen we ons nog verbergen of moeten we zomaar alles omarmen? Ook het aspect ethiek krijgt een plaats in zijn lezing, aangezien dit de kern vormt van een beheersbare toekomst. Dit is tevens de centrale gedachte in de in zijn geschreven trilogie ‘Kiranne’ aanwezige wet: de ‘Niet-Tijdgebonden Integriteitsverklaring voor Extensiegebruik’. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. De lezing begint om 20.00 uur.
Kaarten voor deze avond kunnen gereserveerd worden via www.bibliotheek-wijchen.nl.

De toekomst is een fascinerend onderwerp en niet alles is technisch of wetenschappelijk te onderbouwen, echter wel de weg die we iedere dag, iedere seconde naar de toekomst afleggen. Wat is hierin onze rol, hoe kunnen we anticiperen op de techniek van morgen, en evengoed ‘de mens van morgen’?
Jos van der Helm (Delft, 1960) is international sales & channel manager bij Mprise Indigo in Veenendaal, dat geavanceerde software levert aan tuinbouwbedrijven over de gehele wereld. Daarnaast heeft hij in 2015 de trilogie Kiranne gepubliceerd onder het pseudoniem: Yosh Elm. Kiranne is een uitgebalanceerde mix van spanning, fantasy en science fiction, waarin de lezer wordt meegenomen in een complex complot op een imaginaire wereld. Een volgend boek is over enkele jaren te verwachten en zal het kernthema ‘Mens 6.0’ hebben, waarin een geheel andere mens wordt gepresenteerd zoals we die nu kennen. Een omstreden onderwerp, maar juist daarom de moeite waard om over te schrijven.
Website Kiranne: www.kiranne.nl.
Facebook pagina van Yosh Elm: https://www.facebook.com/yoshelm/

Lezing “Ontmoet je interne fan”
Ken je dat stemmetje in je hoofd? Dat knagende stemmetje dat zegt dat je het niet goed genoeg doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent? Dat is je interne criticus. Er niet naar luisteren helpt niet, dan gaat hij/zij alleen maar harder roepen, en nóg lelijkere dingen zeggen. Gelukkig heb je ook een interne fan. Een stem die jou koestert. Emma Voerman laat je in een interactieve lezing op 8 november in de Bibliotheek Wijchen kennis maken met jouw interne fan.
Met informatie (precies wat nodig is, dus niet te veel), ontroerende verhalen, gedichten en zelfs een liedje neemt ze je mee op reis: naar het ontstaan van je kritische stemmen. Aan het eind van de reis heb jij contact met je innerlijke fan, voor de rest van je leven. Beloofd! Na de pauze is er tijd om met elkaar ervaringen te delen. Want dat Emma iets diep van binnen bij je oproept, daar kun je zeker van zijn.
Aanmelden voor deze lezing kan via www.bibliotheek-wijchen.nl. De lezing kost € 6,50 voor leden, € 7,50 voor niet leden. De lezing begint om 20.00 uur.

Boekverkoop in de Bibliotheek Wijchen
Op vrijdag 10 november vanaf 12.00 uur en op zaterdag 11 november vanaf 10.00 uur is er een grote boekverkoop van afgeschreven materialen in de Bibliotheek Wijchen.
Het aanbod bestaat uit o.a. Nederlandstalige romans, buitenlandse romans, jeugdleesboeken, prentenboeken en informatieve boeken. Er is een ruim aanbod met voor ieder wat wils.
Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om iets te kopen. De Bibliotheek Wijchen, Campuslaan 8 in Wijchen, tel. 024 – 64 171 44.
Zie ook: www.bibliotheek-wijchen.nl.

Lezing “Dubbele moord op de Woezik op 5 mei 1924”
In de nacht van 5 mei 1924 werden Willemke, 75 jaar, en Trui, 68 jaar, Willems, broer en zus, op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Sjef Daverveld geeft een reconstructie.
Broer en zus leefden in hun boerderijtje en bewerkten hun land om in hun eigen onderhoud te voorzien. De buren waren hun behulpzaam met het huishoudelijk- en landbouwwerk. Zij waren beiden zo corpulent dat zij niet in staat waren zondags naar de kerk te gaan. De geruchtenmachine draaide op volle toeren in het buurtschap en in Wijchen. De dader(s) waren nog niet bekend, maar het dorp wist al dat er een dader vastzat. Daags na de moord werd de eerste verdachte aangehouden, een dag later de hoofdverdachte. Een derde verdachte werd later vrijgesproken. Alle drie waren het Wijchenaren met een ongunstige naam en faam.
Tijdens deze lezing gegeven door Sjef Daverveld op donderdag 16 november in de Bibliotheek Wijchen, zal een reconstructie gegeven worden over de dubbele moord. Uit de krantenberichten en stukken uit het archief van de gemeente Wijchen is een goed beeld te schetsen hoe de inwoners met deze zaak omgingen, de onderzoeksmethoden die gehanteerd werden en de houding van de verdachten. De lezing begint om 19.00 uur.
€ 6,50 voor leden, € 7,50 voor niet leden. Inschrijven via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Workshop “Vliegen door de lucht” in de Bibliotheek Wijchen
Altijd al willen vliegen door de lucht? Of aan een flatgebouw hangen? Hoe doen ze dat toch in die films? Dat kun je samen ontdekken in de super toffe workshop Short Movie door Sarah Kuipers van Tiki Koko DigiLab. Ervaring met filmen, monteren of acteren is niet nodig, plezier staat centraal! Donderdag 16 november van 14.30 – 17.00 uur. De Bibliotheek Wijchen. Voor kinderen van 8 – 12 jaar, € 8,50 per persoon. Opgeven via www.bibliotheek-wijchen.nl.
In groepjes (max. 4 kinderen per groep) wordt een filmgenre gekozen. Bijvoorbeeld western, stomme film, griezelfilm, actiefilm of misschien wel een lachfilm.
Bij dit gekozen genre wordt een kort verhaal geschreven. Als de groep het verhaal een aantal keer gerepeteerd heeft, ga je je verkleden om een echte acteur/actrice te worden.
Met een tablet wordt het verhaal gefilmd. Voor elk genre zijn er een aantal green screen clips aanwezig op de tablet. De groep kiest zelf welke scène ze voor het green screen willen filmen. Na het filmen is er ruimte voor een korte pauze.
En nu het spannende gedeelte: de videobeelden terugkijken en ze knippen en plakken (monteren) zodat er een echte stoere film ontstaat die je zelf met je groepje gemaakt hebt.
De gemaakte film krijg je per mail toegestuurd, maar wordt natuurlijk ook gekeken op het grote scherm in de bibliotheek.
Voor deze workshop zijn er minimaal 8 deelnemers nodig om het door te laten gaan. Het maximaal aantal deelnemers is 16.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen