RepairCaféWijchen repareert ook grasmaaiers

Foto: RepairCafeWijchen

Zaterdag kwam rond 11.00 uur een BW-er, Bekende Wijchenaar, het RepairCaféWijchen binnenlopen met een grasmaaier met een benzinemotor. Het trekkoord om het apparaat te starten was afgebroken en aanduwen lukt niet, zei de eigenaar. Of de handige heren van het RepairCaféWijchen er even naar wilden kijken en of ze dat euvel zouden willen herstellen.

Het was de eerste keer dat een dergelijke apparaat werd binnengebracht dus vol enthousiasme stortten twee heren van het werkstation apparaten plus een aspirant vrijwilliger, die deze dag even kwam kijken, zich op deze klus.

Om makkelijker te kunnen werken werd de grasmaaier op een tafel gezet en vervolgens zo ver gedemonteerd dat het trekkoord op de juiste plaats kon worden herbevestigd. Omdat bij het demonteren een bout was afgebroken, moet er met een tapeind nieuw schroefdraad worden gemaakt. Dat zal zaterdag 4 november gaan gebeuren; dat specialistische gereedschap was deze zaterdag niet aanwezig. De betreffende BW-er komt dan terug om de reparatie van zijn grasmaaier met motor af te laten ronden, zodat de grasmaaier werkend en wel mee teruggaat naar huis. Tot die tijd is het nog rustig op één van de gazons in de buurt van de Acaciatraat, Leemweg en Grootvenseweg.

Hoe het afloopt met deze klus leest u in deel 2 van “De grasmaaier” in de volgende nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen