Eerste geslaagde Sint Pannekoek in Wijchen

Dankzij initiatiefneemster Mireille Roelofs is er voor het 1e jaar op 29 november het fictieve  feest Sint Pannekoek gevierd in Wijchen. De insteek bij Sint Pannekoek is verbondenheid in combinatie met een goed doel n.l. Stichting Voedselbank Wijchen, maar het is ook om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Wie een pannenkoek wil eten, geeft in ruil daarvoor een houdbaar levensmiddel terug.

Mireille Roelofs, al vele jaren vrijwilligster bij wijkvereniging Noorderlicht in wijkcentrum Wijchen Noord: “Met ons gezin hadden wij al jaren de traditie om op 29 november pannenkoeken te eten naar aanleiding van het stripverhaal “Sint Pannekoek” van Jan, Jans en de kinderen. Sint Pannekoek is een Rotterdamse traditie en wordt ieder jaar gevierd op 29 november in heel Nederland. Je legt een pannenkoek op je hoofd en zegt: ‘Wij wensen u een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek!’ Onze vrijwilligers van Noorderlicht hebben ook speciaal voor deze Sint Pannekoek een pannenkoek gehaakt”. 

Een mooi initiatief en bij 7 wijkverenigingen en dorpshuizen zijn vrijwilligers massaal pannenkoeken gaan bakken. Dit werd gedaan bij Wijkvereniging Wijchen-Noord, Wijkvereniging ’t Achterom, Dorpshuis De Mijlpaal in Hernen, Dorpshuis De Oase op Alverna,  Wijkvereniging Wijchen West, Wijkcentrum de Brink en bij woonzorgboerderij de Hagert.

De meeste bakpunten hebben meel bij moeten kopen, zoveel animo was er. Er is gezamenlijk 106 liter beslag verbruikt en er zijn tussen de 1250-1500 pannenkoeken gebakken. Ook wethouder Titus Burgers heeft ook een pannenkoek gegeten en liet aan Mireille doorgeven dat deze zeer goed smaakte.

“Nu, in het eerste jaar, mag je al spreken van een enorm succes. Batenburg heeft al laten weten in 2018 ook van de partij te zijn. Je merkt dat het echt leeft bij de mensen, zowel bij de vrijwilligers als bij de bezoekers. Ouders, die aan hun kinderen doorgeven dat eten op tafel niet vanzelfsprekend is, willen graag hun steentje bijdragen aan de voedselbank door het mooie initiatief Sint Pannekoek te steunen.”

Wie ook heerlijk aan het smikkelen waren aan een pannenkoek zijn: Wietske Bosma, secretaris en penningmeester bij Stichting Voedselbank Wijchen en Peter Coolen, coördinator in Wijchen. Beiden lieten weten dat de pannenkoek goed smaakte en waren blijverrast met de hoeveelheid producten die al aangeleverd zijn voor de Voedselbank. Ieder jaar zal het goede doel de Voedselbank zijn en blijven omdat het een mooie combinatie is. En wat is er mooier dan mensen die het minder hebben op deze manier te helpen. Vanochtend werd “de opbrengst” (zie foto hierna) opgehaald door de Voedselbank. Voedselbank Wijchen

De foto’s zijn van Sint Pannekoek in wijkcentrum Noorderlicht en wijkcentrum De Brink
Foto’s en tekst door Ans Baars

Reacties

Cookieinstellingen