De BeestenBende helemaal klaar voor 2018

Foto: Archief Gemeente Wijchen

Het ‘oude’ jaar 2017 was een jaar vol hoogtepunten voor De BeestenBende. Tijdens liefst 25 lokale evenementen, en niet te vergeten de nationale Grote BeestenBende-dag, maakten de leden samen heel wat avonturen mee als helden van de dieren in hun buurt. En het afgelopen jaar groeide De BeestenBende ook nog eens van 12 naar 14 gemeenten… Ook Wijchen heeft een BeestenBende.

Begin 2017 sloten ook Heemskerk en Mook-Middelaar zich aan bij de BeestenBende. Terwijl zij hun eerste echte BeestenBende-jaar ingingen, vierde Winterswijk intussen een speciaal feest, ter gelegenheid van de 10e BeestenBende-verjaardag. En waar in Doetinchem en Zwijndrecht de kinderen een bezoekje aan de dieren van de boerderij brachten, vierden ze in Hengelo en Cuijk samen met bewoners van verzorgingstehuizen Pasen en Kerst. Ook leuk: met z’n allen naar de bios in Geldrop-Mierlo, Velsen en Leiderdorp. Of helemaal los gaan tijdens het sportspektakel in Leidschendam-Voorburg en Oss. En de enige echte ‘waterrat’, daar gingen ze naar op zoek in de zwembaden van Wijchen en Leiden.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Reacties

article
75473
Het ‘oude’ jaar 2017 was een jaar vol hoogtepunten voor De BeestenBende. Tijdens liefst 25
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180111/beestenbende-helemaal-klaar-2018/
2018-01-11T10:05:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2016/04/14172656/Beestenbende-Trinoom-00.jpg
BeestenBende Wijchen
Nieuws