Nieuw in Wijchen: ‘Dreumesgym’

Plezier in Bewegen, wie wil dit nu niet, kinderen die samen met mama of papa (opa’s of oma’s mogen ook komen) op een speelse prettige manier samen bezig zijn met bewegen. Maartje Jolijn van Plezier in Bewegen start vanaf januari met een nieuw gym programma genaamd Dreumesgym. De naam zegt het al gym voor dreumesjes die net kunnen lopen, en naar hartenlust kunnen springen, klimmen, klauteren.

Plezier in Bewegen, Peutergym, kleutergym en meer staat op de site van Maartje Jolijn, en meer wordt het, naast de peuter- en kleutergym komt er uitbreiding met Dreumesgym en Onbeperkte gym voor kinderen met een beperking.
Lees ook “Nieuw in Wijchen “Onbeperkt bewegen voor kinderen met een beperking””

Maartje, vakleerkracht bewegingsonderwijs: “ Bij ouders die hun peuter/kleuter al bij mij op Peuter-Kleutergym  hebben zitten, bestond de behoefte om hun jongere broertje of zusje ook te laten gymmen. (ouders van kinderen die nog te jong waren voor de peutergym kwamen met de vraag. Of ik ook iets had voor jongere kinderen dan 2 jaar.

Dreumesgym bestaat al in Nederland  en voor mij was het een mooie aanleiding om de Dreumesgym naar Wijchen te halen zodat “ de kleintjes ongestoord met hun vader en of moeder kunnen klimmen en klauteren oftewel plezier hebben in het  bewegen in de gymzaal”.

Het is belangrijk dat kinderen bewegen om zo hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en waardoor ook de hersenen op een actieve manier worden gestimuleerd. Dit springen is niet van toepassing voor dreumessen vanaf ongeveer 2 / 2,5 jaar gaan ze pas springen.

Door uitgedaagd te worden om veel te kruipen waarbij de armen en benen kruislings worden bewogen en te rollen over beide zijdes zullen de dreumesen zich beter ontwikkelen. Niet alleen motorisch maar ook mentaal.

Peutergym wordt gegeven aan kinderen vanaf 2 jaar tot ze naar de basisschool gaan, kleutergym is voor kinderen in de kleuterklas van 4 t/m 6 jaar. Dreumesgym wordt gegeven vanaf  dat de kleintjes kunnen  lopen en stromen door naar de Peutergym als ze er aan toe zijn.

De gymlessen worden in januari op de woensdagochtend gegeven in gymzaal van de Buizerdschool. Heeft u interesse en wilt u de les bijwonen of zich aanmelden dit kunt u doen via: Maartje Jolijn e-mailadres: [email protected] of via telefoon: 0617 860 866. Tekst en foto’s door Ans Baars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen