Sociaal Wijchen waarschuwt voor kiezersbedrog bij omgekeerd afval inzamelen

Kiezersbedrog ligt op de loer bij omgekeerd afval inzamelen, daarom wil Sociaal Wijchen van Kernachtig Wijchen, VVD en Wijchen Lokaal tijdens de raadsvergadering van donderdag a.s. een helder en duidelijk antwoord. Daarom dienen ze een amendement in.

Johan de Kievit licht het namens Sociaal Wijchen toe:
“In de commissievergadering heeft Sociaal Wijchen aan wethouder Burgers nadrukkelijk gevraagd de rol en werkzaamheden van afvalcoach duidelijk te beschrijven, want zo was het idee, de afvalcoach kan veel betekenen voor mensen met medische afval (zoals incontinentieluiers, stomazakjes). Dit heeft de wethouder nagelaten. Dat is jammer, want dit had kunnen bijdragen aan het verkrijgen van draagvlak voor het omgekeerd afval inzamelen.

Het locatieplan van de ondergrondse containers was géén onderdeel van het raadsbesluit. Bij de inloopavonden bleek dat de maximale loopafstand ruim 250 meter was. We hebben veel bezoekers over deze grote afstand horen klagen. Dit was funest voor het draagvlak voor het omgekeerd afval inzamelen.

Een groot aantal inwoners denkt nu dat met dit initiatiefvoorstel van K8W, VVD en Wijchen Lokaal het omgekeerd afval inzamelen definitief niet doorgaat en dat de grijze kliko blijft. Als het nieuwe gemeentebestuur straks toch het omgekeerd afval inzamelen op een of andere wijze gaat invoeren, zullen deze inwoners dit zien als kiezersbedrog.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen