70e Starterslening verstrekt in Wijchen

Foto:

De Startersleningen in de gemeente Wijchen zijn een groot succes. Vandaag feliciteerde wethouder Gerrits de heer Patrick Derks. De gemeente verstrekte onlangs aan hem de 70e Starterslening. Dankzij deze lening kon hij zijn eerste woning kopen. Op dit moment zijn er nog zeker vijf aanvragen in behandeling.

De gemeente wil het starters op de koopwoningmarkt makkelijker maken om in Wijchen een woning te kopen. Om die reden stelden we in 2015 een eenmalig budget van 2 miljoen euro beschikbaar. In verband met de grote vraag naar Startersleningen besloot de gemeenteraad dit begin 2018 te verhogen met 1 miljoen euro. De Starterslening is ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Dankzij de Startersleningen krijgen meer starters de mogelijkheid om een woning te kopen. “Ik ben blij dat we meer jonge starters een kans hebben kunnen bieden om in Wijchen te blijven of gaan wonen. Dat helpt om onze samenleving jong en vitaal te houden,” aldus wethouder Gerrits. Patrick Derks is blij dat hij dankzij de lening zijn woning heeft kunnen kopen. “Ik heb altijd in Wijchen gewoond en werk hier ook. Zonder de starterslening had ik deze stap niet kunnen zetten. Ik ben blij dat ik nu mijn eigen plek heb.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen