Batenburgse dag 2018 trok weer veel bezoekers

De gemeente Wijchen kent een aantal kernen. Naast Wijchen zelf natuurlijk zijn er een aantal kerkdorpen, maar één is er bijzonder en dat is het 655 inwoners tellende Batenburg. Batenburg is namelijk een stadje dat al in het jaar 1349 stadsrechten kreeg! Ieder jaar wordt op de laatste zondag van juli de Batenburgse dag gehouden; dit jaar dus 29 juli en totaal al voor de 41e keer.

Het was gelukkig wat minder warm dan de dagen ervoor, maar ook wat minder druk qua bezoekers. Toch wat moe van het weer?

De Batenburgse Dag zelf was leuk om te bezoeken. In het karakteristieke centrum van het “stadje” kon genoten worden van de meer dan 150 kramen op de jaarmarkt. Voor het eerst kon er via een tokkelbaan vanaf het ruïne-plein getokkeld worden over de slotgracht heen. Daarnaast waren er oude ambachten (kenmerkend voor deze dag), er was muziek/spel/dans/folklore, diverse kraampjes en een paar kermisattracties voor de jeugd. En natuurlijk kon er op diverse
plaatsen geproefd worden van lekkernijen (en indien goedgekeurd ook gekocht!). En in de Sint Victorkerk werden boeken verkocht. 

Er was een groep Batenburgs die zich OTB noemden (Oude tractoren Batenburg, “we zijn geen vereniging”) en er waren oude voertuigen te bewonderen. Er voer zelfs een speciaal pontje om mensen vanaf de andere kant van de Maas over te varen, zodat ook bezoek van ‘bezuiden’ de Maas mogelijk was. En het was er echt heel gezellig!!!

Op het ruïne-plein was ook een roofvogelshow. Erg indrukwekkend! 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen