34ste editie Jan de Koele Zwemtocht op zaterdag 4 augustus

Foto: Ans Baars

Op zaterdag 4 augustus zal de jaarlijkse Jan de koele zwemtocht voor de 34ste keer plaatsvinden. Het startsignaal wordt om 14:00 uur gegeven in het haventje van Batenburg en 3,5 km verder in Appeltern zal de finish zijn.

Iedereen mag mee doen! Zwemmers onder de 12 jaar mogen mee zwemmen, maar dan wel onder begeleiding van een volwassene. Deelname is geheel op enige risico.

Inschrijven kan vanaf 12:30 bij ‘Uitbaeterij de Viersprong’ te Batenburg. De kosten bedragen €10,00. Voor dit bedrag zal de stichting tot behoud Jan de Koele zwemtocht zorgen voor uw veiligheid. De organisatie regelt namelijk:
·       Zo is Rijkswaterstaat ingelicht, zij kunnen bij sluizen de (beroeps)vaart inlichten omtrent het plaatsvinden van dit evenement.
·       De gemeente Wijchen en West Maas en Waal zijn ook op de hoogte en hebben eveneens hun toestemming verleend.
·       Er is voor een ‘vloot’ aan begeleidingsboten gezorgd. Verschillende boten zullen door EHBO’ers bemand worden.

Daarnaast zal de organisatie zorgen voor:
·       Voor de mensen die er behoefte aan hebben, is er vervoer terug naar  Batenburg. Hiervoor heeft de organisatie een vrijwilliger bereid gevonden om met de auto heen en weer te pendelen tussen Appeltern en Batenburg.
·       Persoonlijke bezittingen kunt u in Batenburg achterlaten deze worden dan voor u naar Appeltern vervoerd. Dit geheel op eigen risico.

 Hoewel er ongetwijfeld een aantal deelnemers deze tocht als een mooie gelegenheid zullen zien als training voor een triatlon, of open water zwemwedstrijd, distantieert de organisatie zich uitdrukkelijk van het wedstrijdelement. Het is puur een prestatietocht.

Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Als er  onweer wordt verwacht zijn wij genood maakt de tocht aftelassen, en mogelijk naar een andere datum uit te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen