Dag 3 Okie Dokie Dorp Wijchen 2018

Foto:

Dag 3 van Okie Dokie Dorp 2018 begon gelukkig wat koeler. De harde wind afgelopen nacht had wel wat schade gemaakt, maar het viel gelukkig mee. Na het aftellen renden de kinderen naar binnen, weer gefilmd door de Wijchense Omroep.

Het verhaal over koning Ko, ridder Ivan en de anderen kreeg weer een vervolg. De kinderen luisterden enthousiast… Er was een ring verloren door ridder Ivan. Hoe dat kon gebeuren begreep hij niet, maar de kinderen mochten het niet verklappen. Helaas voor hem ving ridster Sjan (eerder ten onrechte Jeanne genoemd) het op en moest Ivan het ontgelden. Hoe zou dat aflopen…? 

Na het vervolg van dit echte Okie Dokie sprookje gingen de kinderen weer snel naar hun hut om de eventuele stormschade te herstellen en verder te bouwen aan hun meesterwerk. Want iedereen doet zijn/haar best om de mooiste hut van Okie Dokie te bouwen. Dit werd ook weer gefilmd door de Wijchense Omroep, waarbij een aantal interviewtjes afgenomen werden.

Nog even een kijkje achter de schermen. Er zijn zoals eerder genoemd zo’n 750 kinderen in dit vakantiedorp, maar ook ruim 300 vrijwilligers. Een van de groepen vrijwilligers, die aandacht mogen krijgen is de EHBO groep. Ze hebben het tot nu toe gelukkig rustig gehad, er waren wat minder splinters, schaafwondjes, etc. Wel was er duidelijk meer ongemak door de warmte. Er waren diverse die spontaan bloedneuzen gekregen hadden en een begeleidster was onwel geworden. Goed dat er een soort van hitteplan was, waardoor de kinderen genoeg te drinken kregen bij de toch wel erg hoge temperaturen.

Nadat gister wethouders Paul Loermans en Nick Derksen al zijn wezen kijken in dit mooie dorp, kwam vandaag burgemeester
Hans Verheijen op bezoek. We vroegen hem hoe het nu zit, want was dit nu tijdelijk het 9e kerndorp? Zijn reactie was positief.
“Dit vakantiedorp zet Wijchen ook nog eens positief op de kaart.” Vraagje: hoe zit het met de bouwvergunningen? Al die kinderen
bouwen er hun eigen hut/huis…? Antwoord: “Er is een tijdelijke vergunning. Zie dit als een tijdelijke vrijstaat.”
De burgemeester was vol lof over de organisatie en liet zich dan ook graag fotograferen in de keuken en bij verkeersregelaars. 

Na weer zo’n mooie dag was een ijsje natuurlijk niet te versmaden. Er stond een lange rij voor de ijsco-wagen. 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).

Elke hut bij Okie Dokie dorp werd voorzien van een nummer en een eigen naambord.    Leuk om te zien hoe creatief kinderen zijn…

Klik HIER voor nog meer foto’s.

Reacties

article
81757
Dag 3 Okie Dokie Dorp Wijchen 2018
Dag 3 van Okie Dokie Dorp 2018 begon gelukkig wat koeler. De harde wind afgelopen
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180808/dag-3-okie-dokie-dorp-wijchen-2018/
2018-08-08T21:57:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/08/08215420/Okie-Dokie-Wijchen-2018-Woensdag-03.jpg
Okie Dokie, Okie Dokie Dorp, Okie Dokie Dorp Wijchen, Okie Dokie Wijchen, wijchen
Nieuws