Lezing De Saharaoui nomaden, een vergeten volk in de woestijn, in Bibliotheek Wijchen

Foto:

Tijdens een zwerftocht door de woestijn in Zuid-Marokko ontmoet Mia Ahmed, een Saharaoui nomade, die haar partner zal worden tijdens hun trektochten door de woestijn. Na flink wat moeilijkheden van familie wordt ze uiteindelijk door de stam geaccepteerd.

Tijdens de lezing ga je op een virtuele ontdekkingsreis naar de nomadententen van de familie van Ahmed en het dagelijkse leven in de woestijn en ontdek je verrassende, vaak ontroerende, maar ook komische kanten van dit herdersvolk door middel van onthullende dia’s, spannende verhalen en onbekende voorwerpen. Een lezing met projectie en kleine expositie door Mia Wiercx van Rhijn , kunstenares en wereldreizigster.

Woensdag 5 september in de Bibliotheek Wijchen. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. De toegang is € 6,50 voor leden en € 7,50 voor niet leden. Aanmelden via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Mia(Mariam) zet zich nu in met haar – African Nomad- voor het voortbestaan van de Saharaoui nomaden en het onder de aandacht brengen van hun culturele erfgoed in Europa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen