Koninklijke onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid voor Wijchenaar Piet van den Dikkenberg

Foto: Hans Verheijen

Zondagmiddag 9 september heeft burgemeester Verheijen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Piet van den Dikkenberg. Tijdens de 15e ‘Oude Voertuigen Dag Wijchen’ werd de bedenker en organisator van dit evenement in de kasteeltuin verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Piet van den Dikkenberg zet zich sinds 1990 belangeloos in voor de samenleving. In de functie van ouderling-kerkrentmeester was hij tot 2002 belast met het gebouwenbeheer bij de Protestantse Gemeente Wijchen, Leur en Batenburg. In 2003 startte hij met de oprichting van een Oldtimerevenement in Wijchen. Sindsdien verzorgt Piet gedurende het gehele jaar alle voorkomende werkzaamheden rond de organisatie van deze dag waarvoor zich elk jaar circa 125 deelnemers inschrijven. In 2011 heeft hij zijn vrijwillige activiteiten voor de Protestantse Gemeente Wijchen weer opgepakt. En maakt hij sinds 2014 deel uit van het zogeheten ANWB-mentorkorps. In deze rol begeleidt en ondersteunt hij andere vrijwilligers bij diverse ANWB-activiteiten. Momenteel is hij ook consul bij het ANWB-Consulkorps. In deze functie is hij het lokale gezicht van de ANWB. Hij werkt onder andere mee aan regionale initiatieven als de Lichtbrigade en Kinderfietstenplan.

Vanaf 2013 is Piet ook wekelijks te vinden bij Internet Café Bibliotheek en geeft hij uitleg over het gebruik van een pc en het internet. Voor al zijn vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving Piet zondag 9 september de Koninklijke onderscheiding. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen