CDA Wijchen: Wat is er aan de hand met parkeergarage station?!

Foto:

Scheuren in de betonplaten, een toplaag die loslaat en een situatie die verder verslechtert; Wat is er aan de hand met de parkeergarage op het station in Wijchen?!

De parkeergarage op het station in Wijchen is 3 januari 2018 geopend. Een 3-laags parkeergarage met 220 ruime parkeerplaatsen. Een aanwinst voor de stationsomgeving en het centrum van Wijchen. Nu laat echter de toplaag van het bovendek los en zitten er grote scheuren in de betonplaten. Het CDA Wijchen stelt dit nu aan de orde in de gemeenteraad. 

CDA-fractievoorzitter Björn Derksen hierover: “Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat dit niet normaal is voor een parkeergarage die pas enkele maanden geleden is geopend. Wij hebben hier in februari al vragen over gesteld aan wethouder Engels en toen werd het afgedaan als ‘blaasjes in de coating’ die in het voorjaar hersteld zouden zijn.”

Derksen vervolgt: “Dat is echter niet het geval. Het is niet hersteld, alleen maar erger geworden en zijn zeker geen ‘blaasjes in de coating’ meer. Donderdag stellen wij hier opnieuw vragen over in de raad, omdat nu een groot deel van de toplaag van het parkeerdek loslaat en de scheuren groter en toegenomen zijn. Bovendien zitten de scheuren op alle drie de verdiepingen van de parkeergarage. We maken ons zorgen. Ook gezien de recente berichtgeving over andere parkeergarages in het land waar constructieve problemen mee zijn.”, zo stelt Björn Derksen.

Donderdag 27 september stelt de CDA-fractie in de raadsvergadering wederom vragen over de toestand van de parkeergarage op het station. 

Reacties