De Week van de Medewerker 2018 bij Modderkolk Wijchen

Foto: Modderkolk Wijchen

Gezamenlijk ontbijten, verrast worden met een heerlijk wrap op je werk en samen met collega’s jezelf verbazen over de werking van je hersenen. Zo maar een greep uit de verschillende activiteiten waarmee de medewerkers van Modderkolk uit Wijchen verrast werden tijdens de Week van de Medewerker 2018.

Vorig jaar ontstond het idee voor de Week van de Medewerker. Communicatiemedewerker Elke Hoogenboom ligt toe: “In de technische branche is er veel vraag naar goed personeel. Om ons heen zien we onze concullega’s dan ook de meest creatieve manieren bedenken om nieuwe personeel te werven. Dit is natuurlijk  prima, maar bij Modderkolk bedenken we liever creatieve manieren om ons huidige personeel extra te waarderen. Zij zijn immers onze kracht én ons visitekaartje.” Door deze gedachten ontstond het idee voor de Week van de Medewerker. Een week lang leuke, interessante en grappige activiteiten, om op deze manier de medewerkers extra in het zonnetje te zetten.

Sparren
Het grote succes van vorig jaar maakte dat er besloten werd om dit jaar ook een Week van de Medewerker te organiseren. Het thema van 2018 is ‘Sparren met Elkaar’. Dit werd onder andere duidelijk door de kickboksclinics waar medewerkers zich voor konden opgeven, maar ook door het gezamenlijke eindspel en de presentatie die door Breinkracht op donderdagavond werd gegeven. Naast het thema waren alle activiteiten ook gericht op het uitten van waardering. Denk hierbij aan een persoonlijk kleinigheidje wat alle medewerkers op maandagochtend op hun werkplek ontvingen en het gezamenlijke ontbijt op woensdagochtend.

Voor iedereen
De Week van de Medewerker 2018 is uiteraard georganiseerd voor iedereen die werkzaam is bij Modderkolk, maar richt zich daarnaast ook op mensen buiten het bedrijf. “In het thema zitten de woorden ‘met elkaar’, dit duidt niet alleen op de collega’s onderling, maar ook op goede, lokale initiatieven.” Het bedrijf dat al langer bewust bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen, voerde deze visie ook door tijdens de Week van de Medewerker 2018. “We hebben samengewerkt met verschillende organisaties. Zo werd het ontbijt op woensdagochtend verzorgd door Downies&Brownies uit Wijchen en werden de wraps en smoothies gemaakt door het Kookcollege Wijchen. Op deze manier konden we win-win situaties creëren voor alle betrokkenen.”

Resultaat
De resultaten zijn wederom erg positief. “Vooral dat er extra aandacht wordt besteed aan je, of je nu op het hoofdkantoor werkt of ergens op locatie in het land, zorgde voor veel tevreden gezichten” aldus Elke. Medewerkers uitten dit gevoel niet alleen intern, maar schreven ook veel online over de verrassingen die plaatsvonden gedurende de week. Dat in combinatie met de live radio en televisieopnames van Omroep Gelderland, zorgde er voor dat er ook veel externe reacties kwamen op het initiatief. “We hebben veel reacties gehad dat er meer werkgevers dit zouden moeten doen!”

Reacties