Soamen op ’n Benkske, soamen in Kasteel Wijchen

Foto: Elaine van Haren

Soamen op ’n Benkske organiseerde op woensdag 3 oktober een gezellige middag voor ouderen in kasteel Wijchen. De middag was bedoeld voor ouderen die meer behoefte hebben aan sociale contacten. De middag was een grandioos succes en zeer goed bezocht. Met meer dan 100 deelnemers was het Kasteel afgeladen vol met grijze haren. Maar dat mocht de pret niet drukken. Gezelligheid en samenzijn stonden voorop deze middag.

Na een heerlijke kop koffie in de Foyer werd om 15.00 uur de middag door de voorzitter Elaine van Haren geopend waarna het woord was aan Burgemeester Verheijen. Hij ging in op de mooie opkomst, het gevoel en de kleur die de aanwezigen brachten in het kasteel. En hij gaf aan waar Wijchen voor staat. Een warme en sociale plaats waar het mogelijk is om samen te zijn en mee te doen. Hij dankte vooral de initiatiefnemers voor dit mooie evenement.

Jo Toonen bracht vervolgens een mooie en pakkende sketch met liedjes over Wijchen. De sketch van “Joke Toonen” was hilarisch maar tevens ook ontroerend. Daarna volgde een film over Oud en Nieuw Wijchen van stichting Wighene. Met tekst en uitleg door Eric Graauwmans (voorzitter van stichting Wighene). 

Na een heerlijk drankje en een hapje konden de deelnemers kiezen tussen deelname aan een  workshop krijttekenen, sjoelen, tafelbiljart, puzzels, mens-erger-je-niet en andere spellen. Er was ook een diapresentatie van oud Wijchen en er was ruimte voor warme en mooie gesprekken. Bij het sjoelen waren de dames niet weg te slaan. De middag werd afgesloten met een maaltijd. En om het Wijchense thuisgevoel te geven werd de soep in de raadszaal opgeschept en opgediend.

De aanwezigen hebben genoten van de middag en waren na afloop erg dankbaar. De deelnemers hopen dat dit voor herhaling vatbaar is. En daar gaat “Soamen op ’n Benkske” werk van maken. De middag is mede mogelijk gemaakt een aantal vrijwilligers en de  kerstengelen van Wijchen. 

Verslag en foto’s door Elaine van Haren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen