Zonnige en druk bezochte ‘Paardenmarkt’ Wijchen

Foto:

Op zaterdag 13 oktober vroeg werden de eerste paarden al om 06.00 uur aangevoerd voor de 36e editie van de veemarkt in het centrum van Wijchen. Men was al vroeg klaar om de vele bezoekers, die ook dit jaar de markt bezochten, te ontvangen.

Waarom het nu paardenmarkt heet, is omdat deze markt oorspronkelijk als veemarkt gestart was. De markt werd gehouden op de Kasteellaan en het marktplein in het centrum, waarbij met name de paarden en pony’s op de de historische locatie langs de Kasteellaan te vinden waren.

Hier waren ook de paardenkopers en -verkopers op klompen of laarzen, een stofjas of overal aan en een wandelstok in de hand.
Het traditionele beeld van de paardenhandelaar. Heel af en toe zie je ook nog het handjeklap, waarbij het soms lijkt of de handelaren
het niet met elkaar eens zijn, maar uiteindelijk (meestal) de koop toch doorgaat. Ook was er dit jaar weer een grote verzameling oude
tractoren en landbouwwerktuigen met demonstraties. 

Op de overige locaties was ook veel te doen, zien en kopen. Marktkramen met allerhande soorten informatie bv over het houden van bijen, oude ambachten, kleindieren, schminken, en dit jaar ook weer exotische vogels, te veel om op te noemen. Ook de EHBO stond er met een stand, net als er een stand was van het Kasteelmuseum. Aan het begin van de Paardenmarkt stond, bijna net zo traditioneel als de markt zelf, het draaiorgel De Korsikaan. Op de achtergrond draaide de Wijchense molen, die de hele dag open bleef en ook nog met een stand aanwezig was. 

Om 10 uur opende burgemeester Hans Verheijen van Wijchen door het hijsen van de Wijchense ‘Veemarktvlag’, waarna de senioren
volksdansgroep op het kruispunt van de Bronckhorstlaan en de Kasteellaan dansten. 

Het was weer een gezellig en gemoedelijke markt, die mede door het aangename weer (25 graden in oktober…) goed bezocht was. 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen