Stilte, muziek en zenmeditatie in De Schakel in Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Zaterdagmiddag 20 oktober is er stilte en muziek in De Schakel in Wijchen, op dinsdagavond 23 oktober geeft Boeddhist Ingeborg Ragas een zenmeditatie.

Stilte en muziek
Op zaterdagmiddag 20 oktober is de Schakel in Wijchen tussen 14.00 en 16.00 uur open voor bezichtiging van het beeldend werk van Wiebe van Dingen en de aquarellen bij psalm 139 van Roeli Willekes. Tijdens de opening van de kerk is er ook gelegenheid om een stil moment voor uzelf te zoeken of een kaarsje aan te steken voor iemand die u dierbaar is.
Van 15. 00 – 15.30 uur zal er een moment van stilte, muziek en bezinning zijn. Er zullen gedichten gelezen worden die aansluiten bij de schilderijen en de beelden van de kunstenaar en er zal meditatieve muziek gespeeld worden. Entree gratis.
De Schakel, Pius XII straat 85, Wijchen.
Info Margreet van der Meij, [email protected].

Zenmeditatie
De zentraditie heeft wat te bieden aan mensen met verschillende levensbeschouwingen. Ingeborg Ragas is docent aan het centrum voor meditatie, Zen.nl in Nijmegen. Zij heeft haar wortels in de rooms-katholieke traditie. Zij is Boeddhist geworden. Deze avond deelt zij haar ervaringen. “Meditatie helpt mij een betere, leukere versie van mezelf te worden.” Ds. Karin Spelt volgde bij haar een introductiecursus. Op 23 oktober gaat zij met haar in gesprek.
Aanvang 20.00 uur, entree gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
De Schakel, Pius XII-straat 85, Wijchen
Info ds. Karin Spelt, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen