Zeer geslaagd ‘Ondernemersontbijt Wijchen’

Foto: HDV Productions

Op 16 november, op de landelijke “Dag van de Ondernemer”, organiseerden de gemeente  een ondernemersontbijt, waarmee Wijchen haar ondernemers bedankte voor hun prestaties. Wethouder Nick Derks (economische zaken) heette de aanwezigen welkom in, zoals hij zelf zei , “ons mooie Kasteel”.

Deze ochtend werd door de Gemeente georganiseerd om 3 redenen:

  1. Het Waarderen van het (Wijchense) Ondernemerschap
  2. Het Bevorderen van Bedrijvigheid
  3. Het Versterken van het Ondernemersnetwerk

Naast wat huishoudelijke mededelingen vertelde Nick, dat deze landelijke “Dag van de Ondernemer” een initiatief was van MKB Nederland, waarmee respect en waardering geuit werd voor het lef en doorzettingsvermogen van de ondernemers, om aandacht te vragen voor de belangen van deze ondernemers en het ondernemerschap an sich te promoten.

De wethouder vroeg ook nog om ondersteuning van de Ondernemers Award Wijchen, want men heeft bestuursleden nodig. Ook met de Ondernemers Award wil Wijchen haar ondernemers waarderen. Aanmelden kan via [email protected].

Om de Wijchense betrokkenheid nog meer te versterken, maar ook om Wijchen nog beter op de kaart te zetten, is er een initiatief om te komen tot gesprekstafels met de volgende thema’s:

  1. De Arbeidsmarkt
  2. De Bedrijventerreinen
  3. Retail
  4. Toerisme & recreatie

Belangstellenden worden gevraagd om zich aan te melden aan 1 of meerdere gesprekstafels. Aanmelden hiervoor kan ook weer via [email protected].

Om te zorgen dat iedereen op de hoogte is van ontwikkelingen binnen Wijchen, start de Gemeente met een Nieuwsflits, in eerste instantie zo’n12 keer per jaar. Ook voor deze Nieuwsbrief kan men zich via genoemd mailadres aanmelden.

Daarna was er een presentatie van Yoast, één van Wijchense bedrijven waar we trots op mogen zijn, een wereldspeler op het gebied van SEO (Search Engine Optimization: zorgen dat u gevonden wordt op het Internet). De presentatie werd bij toerbeurt gegeven door de eigenaren van Yoast: Marieke van de Rakt, Michiel Heijmans, Omar Reiss en Joost van der Valk. Het was een leuk en boeiende presentatie, waarin geschetst werd hoe het bedrijf ontstaan is (van zolderkamer tot 4 gebouwen), hoe de bedrijfssfeer is en he er gewerkt wordt. Voor veel bedrijven een voorbeeldfunctie!

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen