Sint Pannekoek Wijchen brengt 40 kratten met levensmiddelen op voor Voedselbank

Foto:

Op 29 november is het Sint Pannekoek, een traditie weer in het leven geroepen door striptekenaar Jan Kruis, bekend van de strip “Jan, Jans & de kinderen”. En bij Sint Pannekoek draait het om een goed doel, elkaar ontmoeten en samenzijn. In Wijchen is initiatiefneemster Mireille Roelofs vorig jaar begonnen met deze traditie bekend te maken.

“De kinderen vonden het altijd leuk om pannenkoeken te eten en lazen Jan, Jans & de kinderen. Zo is het eigenlijk gekomen. En we ondersteunen er de Voedselbank Wijchen mee!” aldus wat Mireille al bakkend vertelde. Zelf stond ze dit jaar voor de 2e keer weer achter de pannen stond. “En het mooie is dat er weer meer centra mee doen!” 

Gisteren zijn er in Wijchen-Noord door haar 350 pannenkoeken heeft gebakken! Iedereen was welkom om een pannenkoek te komen eten, maar onder één voorwaarde: in ruil voor een (houdbaar) levensmiddel kreeg men een pannenkoek. En dat levensmiddel zou worden geschonken aan de voedselbank.

Nadat alle bezoekers vertrokken waren, werden alle gedoneerde producten gesorteerd en in kratten gedaan. De opbrengst was een 40-tal kratten die richting de Voedselbank gaan. 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER nog meer foto’s.

Reacties

Cookieinstellingen