Leuke hondendag op open dag Hondenschool en Uitlaatservice Kersten Wijchen

Op zaterdag 12 januari organiseerde Hondenschool en Uitlaatservice Kersten een open dag bij Verploegen party – en congrescentrum in Wijchen. Zowel voor het baasje als de hond was het een leuke hondendag met verschillende workshops. Voor informatie en advies van het bewegingsapparaat was dierfysiotherapeut Victor Hoogma aanwezig.

Op de open dag waren alle honden instructeurs aanwezig om bezoekers te informeren over hondengedrag en opvoeding. Er werden 4 workshop gegeven: Workshop behendigheid, teambuilding, speuren en het ‘Hier’ workshop verbonden aan een wedstrijd. Verschillende kraampjes stonden er met speeltjes, hondenaccessoires maar ook informatieve kramen.

Wendy heeft 10 jaar lang gewerkt als hulphond trainer en gastgezinbegeleider bij een hulphond organisatie. In 2015 is Wendy begonnen met de hondenschool Kersten https://www.hondenschoolkersten.nl en nu dit jaar is het uitgebreid met de uitlaatservice.
Hondenschool en Uitlaatservice Kersten in WijchenWendy: “Ik vind het belangrijk dat mensen leren hoe hun hond werkt en hoe de lichaamstaal van de hond werkt, de communicatie tussen hond en baasje is belangrijk. Doelstelling is dat mensen samen kunnen werken met hun hond, ze alles kunnen aanleren en weten hoe dat werkt”.

Regelmatig komen op de hondenschool jonge honden die niet lekker in hun vel zitten of pijn hebben en dit uit zich dan in het hondengedrag. De eigenaren krijgen dan het advies om het bewegingsapparaat te laten checken bij een dierenfysiotherapeut.
Dierfysiotherapeut Victor HoogmaDierfysiotherapeut Victor Hoogma: “ Dierfysiotherapie zorgt voor de revalidatie van de hond. Dit doen we altijd in samenwerking met de dierenarts. We zijn echt gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en we beheersen de techniek om het dier te genezen”.

De dierfysiotherapeut http://www.victorhoogma.nl stelt een behandelplan op die aan de eigenaren wordt uitgelegd en hun inzicht geeft in de aandoening die het dier heeft en hoe ze met de hond moeten omgaan totdat het weer genezen is”.

De uitlaatservice laat de honden in het bos wandelen als hun baasjes weg moeten. Het is belangrijk dat honden niet de hele dag thuis zitten maar lekker kunnen wandelen en in beweging zijn.
Hondenschool en Uitlaatservice Kersten
Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen