Informatiebijeenkomst over tijdige palliatieve zorg in Marikenhuis

Foto:

Op dinsdag 22 januari van 19:30-21:30 uur verzorgt Carel Veldhoven, huisarts en palliatief arts Radboudumc, een lezing over palliatieve zorg met als thema: ‘Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen’. De bijeenkomst voor patiënten, naasten, zorg- en welzijnsprofessionals is gratis toegankelijk.

Als je geraakt bent door kanker of door een andere levensbedreigende ziekte bestaat de kans dat je niet meer beter wordt. Juist dan gaat het er om, wat de waarde en de betekenis is van je laatste levensjaren. Het gaat om de kracht om toch iets van leven te maken, ondanks de beperkingen. Zelfs als je nog maar kort te leven hebt. En juist daarover gaat palliatieve zorg: zorg voor de kwaliteit van leven van mensen in de laatste levensfase. Met palliatieve zorg kun je dus niet vroeg genoeg beginnen.

Ofwel: palliatieve zorg gaat meer over het leven dan over de dood. De lezing gaat dus over het leven (voor de dood). Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen. Marikenhuis, ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker Wees welkom!.

Locatie: Slotemaker de Bruïneweweg 163 Nijmegen, www.marikenhuis.nl

Carel Veldhoven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen