In de Schakel Wijchen: Beth & Flo – pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!

Foto:

Op 3 februari 2019 spelen Beth & Flo bij de Stichting Muziekkring Wijchen o.a. werken van Rachmaninov. Ook staat het symfonische gedicht De Moldau van Smetana op het programma, in zijn bewerking voor piano quatre-mains.

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook een grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten.

Beth & Flo – pianistes met een ‘vleugeltje’ theater! Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn. Flirten met het publiek en muziek van grote componisten laten horen – dat is wat Beth & Flo het liefste doen.
De gegevens op een rijtje:
Zondag 3 februari 2019
Locatie: De Schakel in Wijchen
Tijd: 14:00 uur
Kosten: € 10,- contant aan de kassa. Tot 18 jaar gratis toegang.
Beth en Flo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen