Mooie indoor dressuur en vaardigheid menwedstrijd in Rijhal Bergharen

Op 26 januari 2019 organiseerde menvereniging VAP Land van Maas en Waal in de Rijhal Bergharen een indoor dressuur en vaardigheid menwedstrijd.

Ondanks de sneeuwval eerder in de week waren er toch 33 deelnemers die aan de wedstrijd deelnamen. De dooi had zich pas 1 dag voor de menwedstrijd ingezet zodat daardoor enkele menners zich niet hadden ingeschreven, omdat zij met hun paard die week niet in de sneeuw konden buiten rijden.

Een dressuurwedstrijd bestaat uitsluitend uit het rijden van een dressuurproef. Binnen de dressuurproef zijn er samengestelde wedstrijden mennen met 3 klassen. De klasse L (Licht), klasse M (Midden) en de klasse Z (Zwaar). Tijdens de menwedstrijd moeten menner en paard aan de jury laten zien in hoeverre zij samen de op niveau gevraagde oefeningen van de dressuurproef en/of de vaardigheidsproef beheersen.
menwedstrijd Rijhal BergharenEen vaardigheidswedstrijd bestaat uitsluitend uit het rijden van een vaardigheidsproef. Tijdens de wedstrijd vaardigheidsproef wordt getoetst de rijvaardigheid van de menner die tot doel heeft de behendigheid, gehoorzaamheid, het respect van het paard voor de hindernis.
menwedstrijd Rijhal BergharenEr zijn verschillende type menwedstrijden zoals: een samengestelde wedstrijden mennen, dressuurwedstrijden, vaardigheidswedstrijden en minimarathonwedstrijden. Een samengestelde wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen: proef A – Dressuur, proef B – Marathon en proef C – Vaardigheid

Onlangs afgelopen december is de minimarathonwedstrijd afgelast door de uitbraak van de zeer besmettelijk griepvirus influenza bij een groot aantal paardenstallen, vooral in het zuidelijk gedeelte van Nederland. Bij de minimarathonwedstrijd komen deelnemers vanuit van uit een straal van 50 á 60 km, van Brabant, Den Bosch en o.a.Tiel. Lees ook INFLUENZA geconstateerd
menwedstrijd Rijhal Bergharen
Tekst en foto’s Ans Baars-van Haalen

Reacties