Lezing over Rembrandt in ’t Achterom in Wijchen

Rembrandt van Rijn wordt gezien als een van de grootste kunstenaars ooit geleefd en zijn Nachtwacht is een schilderij dat je eens in je leven gezien moet hebben. Wat maakt de kunst van Rembrandt zo bijzonder? Op woensdag 27 maart geeft Sophie Tutelaers een lezing waarin zij aan de hand van werk uit verschillende perioden uiteenzet wat een geboren verhalenverteller Rembrandt is.

Sophie laat zien hoe hij in zijn schilderijen licht en details hanteert om ons het verhaal op het doek in te trekken. Historieschilder In Rembrandts oeuvre lijkt een tweedeling te zijn. In de eerste periode zijn de werken fijn geschilderd met oog voor detail en een fabelachtig licht. De werken van zijn latere periode kenmerken zich door datzelfde fabelachtige licht. Maar nu gaat Rembrandt verder en speelt met zijn lichtbron, het wordt nog meer een middel om ons mee te nemen in het verhaal op het doek. Rembrandt van Rijn had de ambitie historieschilder te worden en werk maken waarin verhalen uit lang vervlogen tijden centraal staan. Die ambitie zie je in zijn schilderijen terug.

Sophie Tutelaers studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij geeft cursussen kunst- en architectuurgeschiedenis, lezingen over kunst en begeleidt excursies in musea. Afgelopen november gaf zij voor KunstKring Wijchen een lezing over Jan Sluijters.

De lezing is op woensdag 27 maart om 20.00 uur in ‘t Achterom, Homberg 2535, 6601 XW Wijchen.
De kosten voor toegang zijn 10 euro inclusief koffie/thee.
Aanmelden via de website www.kunstkringwijchen.nl wordt aangeraden. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen