Paddenstoelenwandeling Bergharen

Foto: Geldersch Landschap

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op zondag 13 oktober 2019 met geïnteresseerden op zoek naar paddenstoelen in de stuifduinen van Bergharen.

Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, zijn er veel paddenstoelen te vinden. Paddenstoelen zijn de ‘vruchten’ van de ‘plant’ die onder grond, in een boom of op een dode tak zit. De paddenstoel moet sporen (zaad) maken en er voor zorgen dat de wind ze mee kan nemen naar een andere plek. De rol van de paddenstoelen in het ecosysteem is van groot belang. Het is vaak lastig om de paddenstoel op naam te brengen, een spiegeltje om onder de hoed van de paddenstoel te kijken kan dan helpen.

De start is om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Kapelberg, Molenweg 53, Bergharen (Hoek Molenweg/Elzendweg). De tocht duurt ca. 2 uur. e kosten voor deelname zijn 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel. 06-19717255.