Mogelijk 20 Wijchense projecten in de knel door stikstofregels

Foto: Archief wijchen.nieuws.nl

De Wijchense VVD heeft het college gevraagd wat de gevolgen zijn van de stikstofuitspraken van de Raad van Staten in Wijchen. De gemeente Wijchen heeft dit inmiddels onderzocht en komt tot de conclusie dat er mogelijk 20 projecten in de knel komen door de stikstofregels.

De precieze gevolgen voor grote projecten en ruimtelijke plannen en zijn nu nog niet duidelijk, daar zijn nieuwe berekeningen voor nodig.De Wijchense VVD is blij te horen dat kleinschalige particuliere bouwprojecten, zoals de
bouw van enkele woningen en verbouwingen, zonder extra stikstoftoets door kunnen gaan. De gemeente is ook in overleg met provincie en omliggende gemeentes. In onderlinge afstemming wordt gezocht naar mogelijkheden om projecten en plannen niet onnodig ‘on hold’ te zetten in afwachting van landelijk beleid.

Roel Boumans (VVD): Het is belangrijk rekening te houden met het milieu. Maar we kunnen de ontwikkeling van Wijchen niet op slot zetten. Teveel mensen wachten al te lang op een andere woning. We verwachten dat de gemeente zo snel mogelijk de gevolgen in kaart brengt en passende maatregelen treft voor grote projecten als TKWM en Hart van Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen