Sponsors gezocht voor de Kookbijeenkomsten van Vluchtelingenwerk afdeling Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Al 6 jaar organiseert Vluchtelingenwerk, afdeling Wijchen, 4 keer per jaar kookbijeenkomsten voor statushouders en Wijchenaren. Er wordt gebruik gemaakt van de prachtige keuken van Het Kook College Wijchen, Edisonstraat 1B. Zij zoeken sponsors.

Het doel van deze kookbijeenkomsten is ontmoeting tussen statushouders en Wijchenaren, waardoor de statushouders kennis kunnen maken met bewoners van Wijchen en zich welkom voelen in Wijchen. Aan de andere kant leren Wijchenaren iets over de verschillende culturen in Wijchen. Er worden afwisselend gerechten gemaakt uit Eritrea, Syrië, Irak, Afghanistan, Somalië, Turkije, Iran en Armenië. Het aantal mensen dat deelneemt aan deze bijeenkomsten is elke keer 50.

“We proberen zoveel mogelijk een percentage van 50/50 aan te houden, dus 50 % Wijchenaren en 50% statushouders. Een aantal van de mensen helpt mee met koken en de anderen schuiven later aan voor het eten. Deze bijeenkomsten zijn erg zinvol voor de verbinding tussen mensen van verschillende culturen”, aldus Marijke van den Bos.

Tot nu toe werden deze bijeenkomsten gesubsidieerd door de Soroptimistenclub Batenburg, Vraag en Aanbod en Meerdoenertjes van Meer voor Mekaar. Het geld is echter op en daarom heeft Het Kook College Wijchen zelf de kookbijeenkomst op 20 september jl gesponsord.

Marijke: “Wij zoeken nu bedrijven die de kookbijeenkomsten willen sponsoren. Een kookbijeenkomst kost ongeveer 250 euro. Bedrijven kunnen dan met 2 personen meekoken en natuurlijk komt hun logo op de flyer en de affiche. Het zou erg fijn zijn als de kookbijeenkomsten in 2020 en latere jaren een vervolg kunnen hebben, omdat ze erg belangrijk zijn voor de integratie en inburgering van statushouders die in Wijchen wonen.”

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marijke van den Bos via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen