HetWerkt!Wijchen was on tour in Leefstijlcentrum Wijchengezond

Foto: Dick Vogelzang

Dinsdag 3 september hadden ze bij HetWerkt!Café al kort kennis gemaakt met een vorm van TaiChi. Deze keer waren ze op locatie uitgenodigd bij Leefstijlcentrum Wijchen Gezond. Irma Soetekouw en haar HAN student Gianluca hadden een mooi programma.

Na een kop koffie en thee verzorgd door de vrijwilligers begonnen we met een uitleg wat er allemaal gebeurt in het Leefstijlcentrum. Tijdens de rondleiding kregen we een aanvullende diapresentatie over het ontstaan van het centrum en de integrale aanpak. Het Leefstijlcentrum Wijchen Gezond is een innovatief centrum voor positieve gezondheid en integrale bewustzijnsontwikkeling. Dat betekent dat er naar alle aspecten gekeken wordt die invloed kunnen hebben op de gezondheid. Een unieke ontmoetingsplaats en inspiratiebron in de gemeente waar met diverse gezondheidsprofessionals samengewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie. Een centrum waar eenvoudig en laagdrempelig aan leefstijl gewerkt kan worden.

Gianluca deed ons met een ontspanningsoefening en sloot de middag af met TaiChi oefeningen. We konden ervaren wat een eenvoudige aandachtsoefening met ons lichaam doet. Door regelmatig zo’n oefening te doen leer je ook je emoties beter te beheersen, welke emotie dan ook. Ook werd benadrukt dat, welke lichamelijke klachten je hebt, je positieve mentale kracht heel belangrijk is om je prettiger te voelen en in beweging te komen/blijven. We leerden daarom een techniek hoe je je op een eenvoudige manier snel fijner kunt voelen.

De rondleiding door het mooie moderne gebouw gaf ons inzicht in de praktijkruimtes van de professionals. Een aantal van hen was aanwezig en vertelde met passie over hun vak.

Irma en Gianluca en de vrijwilligers Ilse en Mai, hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid. In het voorjaar zien we jullie graag weer bij HetWerkt!Café met een mooi programma voor de werkzoekenden.

KOFFIE PLUS
Wij zijn trots dat HetWerkt!Wijchen de aanzet is om voortaan wekelijks een laagdrempelige bijeenkomst te organiseren in het Leefstijlcentrum.
Vanaf 26 november is er iedere dinsdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur een bijeenkomst onder de noemer “KOFFIE PLUS”. Iedere week is er een programma waarbij leren ontspannen, gezelligheid, zingeving, aandacht voor jou en eenvoudige bewegingsoefeningen centraal staan. Tegen een kleine vergoeding van € 3,50 tot maximaal € 5,00 per keer ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via de website of loop gewoon eens binnen bij het Leefstijlcentrum. Er staan altijd twee vrijwilligers klaar om jou te ontvangen, vragen te beantwoorden en informatie te geven over de verschillende behandelvormen.

Verslag door Iris Stevens, foto door Dick Vogelzang. Bekijk HIER nog meer foto’s.